TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Го чека судење во затвор во Ватикан: Поранешен вработен се обидел да продаде ракопис на барокен скулптор

Слободен Печат - 07.06.2024

Марија Даниел Перголици , поранешен вработен во компанијата која се занимава со одржување на базиликата Свети Петар, наводно се обидел да го препродаде украдениот ракопис на барокниот скулптор и архитект Џан Лоренцо Бернини , објави италијанскиот ...

Ватикан уапси поранешен вработен за продажба на исчезнатиот ракопис на Бернини

Нетпрес - 07.06.2024

Ватиканската полиција уапси поранешен вработен кој наводно се обидел да му продаде на градот-држава ракопис од италијанскиот барокен мајстор Џан-Лоренцо Бернини од XVII век, кој претходно исчезнал од архивите, изјави портпаролот на Ватикан.

Ватикан уапси поранешен вработен поради продажба на исчезнат позлатен ракопис на Бернини

Локално - 07.06.2024

Ватиканската полиција уапси поранешен вработен кој наводно се обидел да и продаде на градот-држава ракопис од италијанскиот барокен мајстор Џан Лоренцо Бернини од 17 век, кој претходно исчезнал од архивите, изјави портпаролот на Ватикан.

Ватикан уапси поранешен вработен за продажба на исчезнатиот ракопис на Бернини

365 - 07.06.2024

Ватиканската полиција уапси поранешен вработен кој наводно се обидел да му продаде на градот-држава ракопис од италијанскиот барокен мајстор Џан-Лоренцо Бернини од XVII век, кој претходно исчезнал од архивите, изјави портпаролот на Ватикан.

Украл вреден ракопис и сакал да го продаде: Ватикан уапси поранешен вработен, го чека судење

Вечер Прес - 07.06.2024

Ватиканската полиција уапси поранешен вработен кој наводно се обидел да и продаде на градот-држава ракопис од италијанскиот барокен мајстор Џан Лоренцо Бернини од 17 век, кој претходно исчезнал од архивите, изјави портпаролот на Ватикан.

Ватикан уапси поранешен вработен,кој украл вреден ракопис и сакал да го продаде за 120.000 евра

Канал5 - 07.06.2024

Полицијата на Ватикан уапси поранешен вработен поради наводниот обид да ѝ продаде на градот-држава ракопис од италијанскиот барокен мајстор Џани Лоренцо Бернини од 17 век, што претходно исчезнал од архивите, изјави портпаролот на Ватикан.