TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Независен - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Досега 19 починати од грип во Србија

Алсат-М - 12.02.2019

Во Србија досега од грип починале 19 лица, а бројот на заболени секој ден расте. Според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје досега се заразени 85.000 лица. Властите очекуваат зголемување на бројот заболени бидејќи оценуваат ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

А1 On - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот со растечки тренд

Р.С.Европа - 11.02.2019

Грипот во Македонија засега е со средна активност. Но, во наредните две до три недели се очекува поголем број на случаи на заболени. Според извештајот на Институтот за јавно здравје во земјава е регистриран среден праг на интензитет на активноста на ...

Во Црна Гора од грип заболени 237 лица, починаа шест

Макфакс - 11.02.2019

Во Црна Гора од почетокот на епидемијата на грип починаа шест лица, додека вкупниот број на лабораториски потврдени случаи на грип изнесува 237 и речиси сите се инфицирани со вирус на грип од типот А, покажуваат податоците на Институтот за јавно ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип, епидемија во три града

Нетпрес - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починале 19 лица, а бројот на заболените расте секојдневно и според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др Милован Јовановиќ Балут“, има сомневања дека околу 85.000 лица се заразени со еден од ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Н.Македонија - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Починати 100 деца; Еболата зема замав во делови на Африка

Алсат-М - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго, поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е се полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Страшна епидемија на ебола во Конго – умреа речиси 100 деца

Макфакс - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго, поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е се полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

+инфо - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Во Црна Гора од грип заболени 237 лица, починаа шест

24Инфо - 11.02.2019

Во Црна Гора од почетокот на епидемијата на грип починаа шест лица, додека вкупниот број на лабораториски потврдени случаи на грип изнесува 237 и речиси сите се инфицирани со вирус на грип од типот А, покажуваат податоците на Институтот за јавно ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Вечер - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Страшна епидемија на ебола во Конго – умреа речиси 100 деца

24Инфо - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго, поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е се полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Вкупно 19 луѓе починаа од грип во соседството, прогласена е епидемија во три града

Република - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Во Црна Гора од грип заболени 237 лица, починаа шест

Centar - 11.02.2019

Во Црна Гора од почетокот на епидемијата на грип починаа шест лица, а вкупниот број лабораториски потврдени случаи на грип изнесува 237 и речиси сите се инфицирани со вирус на грип од типот А, покажуваат податоците на Институтот за јавно здравје.

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

24Инфо - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Епидемија на ебола во Конго, починаа стотина деца

Р.С.Европа - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго, поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е се полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

Вечер - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Курир - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Страшна епидемија на ебола во Конго – умреа речиси 100 деца

Точка - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго, поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е се полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

Независен - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Локално - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Страшна епидемија на ебола во Конго – умреа речиси 100 деца

Centar - 11.02.2019

Речиси сто деца починале минатата година во Демократска Република Конго поради епидемијата на ебола, а ситуацијата е сè полоша бидејќи бројот на нови случаи на заразени се удвои во текот на минатиот месец, соопштија од организацијата Save the ...

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

Курир - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

А1 On - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. „По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

Н.Македонија - 11.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот галопира во Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

+инфо - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. – По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Во Србија 19 луѓе починаа од грип – епидемија во три градови

MTM - 12.02.2019

Во Србија досега од грип починаа 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Сител - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Во Србија 19 починати од грип, епидемија во три градови

Р.С.Европа - 12.02.2019

Во Србија досега од грип починале 19 лица, бројот на заболени секој ден расте, а според последниот извештај на националниот Институт за јавно здравје „Д-р Милан Јовановиќ Батут“, постои сомнеж дека 85.000 лица се заразени со еден до два изолирани ...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Опсервер - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Во Албанија неделно по 20.000 заболени лица

Нетпрес - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Press24 - 12.02.2019

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По над 20.000 случаи неделно се пријавени дека се погодени од респираторни инфекции и вируси на грип.