TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пофалби и критики за германската влада поради плановите за олеснето добивање германско државјанство

Deutsche Welle - 26.11.2022

Намерата на германската влада за олеснување на процесот на добивање германско државјанство наиде на контроверзни реакции во земјата. Планираните измени на законот за доселување во Германија предвидуваат кратење на рокот за добивање на германско ...

Добри вести за оние кои сакаат германско државјанство

Локално - 26.11.2022

Ненси Фезер, портпаролката на германската федерална министерка за внатрешни работи, изјави дека реформата на Законот за државјанство, договорена во коалицискиот договор меѓу СПД, Зелените и ФДП, оди чекор понатаму.

Германија планира да го олесни процесот за добивање државјанство

МКД - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фесер претстави делови од нацрт законот со кој би требало да се олесни стекнувањето на германско државјанство и според кој државјанство, наместо сегашните осум, ќе може да се бара веќе по пет односни ...

Германија планира да го олесни процесот за добивање државјанство

Слободен Печат - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи, Ненси Фезер, презентираше делови од предлог-законот со кој треба да се олесни стекнувањето германско државјанство и според кој наместо досегашните осум, ќе може да се аплицира за државјанство по пет или ...

Германија го олеснува процесот за добивање државјанство

Фактор - 25.11.2022

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство. Kaко што објасни германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер наместо со осум, државјанство ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Германија го олеснува добивањето државјанство

Нетпрес - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фејзер претстави ви петокот делови од нацрт-законот со кој би требало да се олесни стекнувањето германско државјанство и според кој впишувањето во државјанството, наместо сегашните осум ќе може да се ...

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

Курир - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Министерката Фезер сака да го олесни добивањето германско државјанство

Deutsche Welle - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фезер сака да ги олесни условите за добивање германско државјанство, пишува весникот „Билд“. Во иднина, според намерите на Министерството за внатрешни работи на Германија, за треба да важат , пишува ...

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

А1 On - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Германија планира да ја олесни процедурата за добивање државјанство

Макфакс - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи, Ненси Фезер, презентираше делови од предлог-законот што треба да го олесни стекнувањето германско државјанство и според кој наместо досегашните осум, документот ќе биде можно да се дибие по пет или три ...

Германија планира да ја олесни процедурата за добивање државјанство

24Инфо - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи, Ненси Фезер, презентираше делови од предлог-законот што треба да го олесни стекнувањето германско државјанство и според кој наместо досегашните осум, документот ќе биде можно да се дибие по пет или три ...

Германско државјанство ќе се добива по пет или по три години легален престој

Независен - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

Опсервер - 25.11.2022

– Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

Република - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Берлин го менува законодавството, полесно ќе се добива германско државјанство

365 - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

Во Центар - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

Германија ќе ја олесни процедурата за добивање државјанство

Press24 - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи, Ненси Фезер, презентира делови од предлог-законот што треба да го олесни стекнувањето германско државјанство и според кој, наместо досегашните осум, документот ќе биде можно да се дибие по пет или три ...

Германија планира да го олесни процесот за добивање државјанство

Lider - 25.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фесер претстави делови од нацрт законот со кој би требало да се олесни стекнувањето на германско државјанство и според кој државјанство, наместо сегашните осум, ќе може да се бара веќе по пет односни ...

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

MakPress - 26.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.

СЕ ИСПОЛНУВА СОНОТ НА СЕКОЈ ИСЕЛЕНИК ОД БАЛКАНОТ:Германија планира да го олесни процесот за добивање државјанство

Фактор - 26.11.2022

Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фезер презентираше делови од предлог-законот со кој треба да се олесни стекнувањето германско државјанство и според кој наместо досегашните осум, државјанство може да се бара по пет или три години ...

Берлин го менува законодавството заради полесно добивање германско државјанство

Сител - 26.11.2022

– Германската министерка за внатрешни работи Ненси Фасер денеска претстави делови од нацрт-закон со кој треба да се олесни добивање германско државјанство, па така наместо со осум ќе може да се побара по пет односно три години легален престој.