TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Втор круг претседателски избори во Литванија

Р.С.Европа - 26.05.2024

Граѓаните на Литванија денеска избираат нов претседател на државата. Во тек е вториот круг од претседателските избори, во кои се влезени двајца кандидати. И двајцата кандидати се согласуваат дека членката на НАТО и ЕУ од 2,8 милиони треба да ги ...

Во Литванија се одржува вториот круг од претседателските избори

Бизнис Вести - 26.05.2024

Во Литванија денеска се одржува вториот круг од претседателските избори, а актуелниот претседател Гитанас Наузеда, кој освои најмногу гласови во првиот круг, се очекува да добие уште еден мандат.

Во Литванија се одржува вториот круг од претседателските избори

Слободен Печат - 26.05.2024

– Во Литванија денеска се одржува вториот круг од претседателските избори, а актуелниот претседател Гитанас Наузеда, кој освои најмногу гласови во првиот круг, се очекува да добие уште еден мандат.

Во Литванија се одржува вториот круг од претседателските избори

24 Вести - 26.05.2024

Во Литванија денеска се одржува вториот круг од претседателските избори, а актуелниот претседател Гитанас Наузеда, кој освои најмногу гласови во првиот круг, се очекува да добие уште еден мандат.

Во Литванија се одржува вториот круг од претседателските избори

Република - 26.05.2024

Во Литванија денеска се одржува вториот круг од претседателските избори, а актуелниот претседател Гитанас Наузеда, кој освои најмногу гласови во првиот круг, се очекува да добие уште еден мандат.

Во Литванија се одржува вториот круг од претседателските избори

Канал5 - 26.05.2024

Во Литванија денеска се одржува вториот круг од претседателските избори, а актуелниот претседател Гитанас Наузеда, кој освои најмногу гласови во првиот круг, се очекува да добие уште еден мандат.