TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Потребни се децении, но можно е: Океаните би можеле целосно да се обноват до 2050 година

Точка - 04.04.2020

Човештвото со векови ги третира како депонија за отпад, но океаните покажуваат дека се неверојатно отпорни, се тврди во новото научно истражување. Океаните би можеле во целост да се обноват за помалку од 30 години доколку во тоа се вложат и човечки ...

Океаните може да бидат обновени до 2050 година

Факултети - 03.04.2020

И покрај тоа што со децении се третираат како депонија од страна на луѓето, океаните се неверојатно издржливи, се вели во ново научно истражување. Може да дојде до целосно закрепнување на океаните во рок од три децении, тврдат истражувачите.

Океаните би можеле целосно да се обноват до 2050. година

USB - 05.04.2020

Човештвото со векови ги третира како депонија за отпад, но океаните покажуваат дека се неверојатно отпорни, се тврди во новото научно истражување. Океаните би можеле во целост да се обноват за помалку од 30 години доколку во тоа се вложат и човечки ...