TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БАДЕМИТЕ СЕКОГАШ ТРЕБА ДА СЕ КИСНАТ ПРЕКУ НОЌ: Кога ќе ја слушнете причината, ќе сфатите колку е ВАЖНО

Во Центар - 27.09.2023

Бадемите можете да ги чувате во вода 20 минути или неколку часа, но најдобро е 24 часа. Бадемите се богати со витамини и минерали, а во помали количини и здрави масти. Пред се, тие се многу вкусни! Но, пред да се препуштите на нив, оставете ги ...

Помалку познати здравствени придобивки од бадемите

Кафе пауза - 27.09.2023

Сите знаеме дека бадемите се здрави. Тие се познати по нивните мононезаситени масти, антиоксидантниот витамин Е и протеините од растително потекло. Ново истражување покажало дека тие имаат уште повеќе здравствени придобивки отколку што мислевме, ...