TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Д-р Николиќ: Со трансплантацијата на срце докажавме дека сме подготвени за највисоките дострели во современата медицина

24Инфо - 24.05.2024

Пред четири години во Македонија се изведе првата трансплантација на срце, а за тој потфат се собра тим од хирурзи кои работат во приватното и државното здравство. Во тимот еминентни експерти беа Д-р Александар Николиќ, Д-р Жан Митрев, Д-р Сашко ...

Алармантни бројки: Во изминатите три месеци на една скопска клиника биле оперирани 31 пациент, а починале 14 од нив

ТВ21 - 24.05.2024

Според документи од системот на „Мој Термин“ до кои дојде Фокус , пренесува алармантни податоци за последните три месеци на Клиниката за кардиохирургија во скопскиот клинички центар. Според Фокус, за три месеци биле оперирани 31 пациент, а од нив ...

Демири: Директорот Шокаровски му врши мобинг на д-р Сашко Јовев

Слободен Печат - 23.05.2024

По добивање на неофицијалните податоци за зголемена смртност на Клиниката за државна кардиохирургија, министерот за здравство д-р Илир Демири оформи комисија која ја испитуваше смртноста на Клиниката.

„Слободен печат“ дознава: Министерот Демири на маса доби извештај за зголемување на смртноста на Клиниката за ...

Слободен Печат - 22.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири нарачал ревизија за тоа колкава е смртноста на Клиниката за кардиохирургија и резултатите се поразителни, дознава „Слободен печат“ од свои доброупатени извори.

Министерот Демири на маса доби извештај за зголемување на смртноста на Клиниката за кардиохирургија

Денешен - 22.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири нарачал ревизија за тоа колкава е смртноста на Клиниката за кардиохирургија и резултатите се поразителни, дознава „Слободен печат“ од свои доброупатени извори.