TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ ги одобри преговарачките рамки за Украина и Молдавија, преговорите почнуваат на 25 јуни

Макфакс - 21.06.2024

Земјите-членки на Европската унија ги одобрија преговарачките рамки за пристапување на Украина и Молдавија во тој блок, што го отвора патот за почеток на преговорите на 25 јуни во Луксембург, соопшти денеска белгиското претседателство со ЕУ.

ЕУ: На 25 јуни почеток на пристапните преговори со Украина и Молдавија

Deutsche Welle - 21.06.2024

Патот за старт на пристапните преговори на ЕУ со Украина и Молдавија е ослободен, тие ќе почнат во вторник следната недела. Преговорите за пристап во ЕУ на Украина и на Молдавија е планирано да започнат во вторник, 25 јуни, идната недела.

ЕУ на 25 јуни ќе почне пристапни преговори со Украина и Молдавија

Сакам да кажам - 21.06.2024

Европската унија на 25 јуни во Луксембург ќе ги почне пристапните преговорите со Украина и Молдавија. Преговорите ќе започнат преку две меѓувладини конференции, соопшти белгиското претседателство.

ЕУ официјално ги одобри преговорите за членство на Украина и Молдавија

Р.С.Европа - 21.06.2024

Земјите од Европската унија официјално го одобрија започнувањето на преговорите за членство со Украина и Молдавија. Преговорите ќе бидат отворени на 25 јуни во Луксембург, соопшти белгиското претседателство, додавајќи дека тие ќе започнат преку две ...

ЕУ: Пристапните преговори со Украина и Молдавија почнуваат следната недела

Слободен Печат - 21.06.2024

27-те земји на Европската унија го потврдија почетокот на пристапните преговори со Украина и Молдавија следниот вторник, објави на Твитер белгиското претседателство со Европскиот совет. Министрите за финансии на ЕУ на состанокот во Луксембург ...

Украина и Молдавија во вторник ги отвораат преговорите со ЕУ

Скопје1 - 21.06.2024

Земјите-членки на ЕУ ги усвоија преговарачките рамки за Украина и Молдавија, со што се создадени услови за почеток на пристапните преговори, соопшти денеска белгиското претседателство. „Советот на ЕУ ја усвои преговарачката рамка за пристапните ...

Земјите од ЕУ го потврдија за почеток на пристапните преговори со Украина и Молдавија

Бизнис Вести - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Украина и Молдавија ќе започнат со преговори за членство во ЕУ

Мета - 21.06.2024

Сите земји членки одобрија да започнат преговорите, што значи дека Унгарија го повлекла своето вето Амбасадорите на земјите-членки на Европската Унија (ЕУ) се согласија формално да започнат евроинтеграциските преговори за Украина и Молдавија.

Земјите од ЕУ го потврдија почетокот на пристапни преговори со Украина и Молдавија

CivilMedia - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Во вторник ЕУ ги почнува преговорите со Украина и со Молдавија

Независен - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Земјите од ЕУ го потврдија почетокот на пристапни преговори со Украина и Молдавија

Zoom - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

УКРАИНА И МОЛДАВИЈА ВО ЕУ: Усвоена преговарачка рамка, 27-те членки потврдија дека пристапните преговори почнуваат во ...

Денешен - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Земјите од ЕУ го потврдија за почеток на пристапни преговори со Украина и Молдавија

Рацин - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Земјите од ЕУ го потврдија за почеток на пристапни преговори со Украина и Молдавија

24 Вести - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

ЕУ официјално ги одобри преговорите за членство на Украина и Молдавија

Алсат-М - 21.06.2024

Земјите од Европската унија официјално го одобрија започнувањето на преговорите за членство со Украина и Молдавија. Преговорите ќе бидат отворени на 25 јуни во Луксембург, соопшти белгиското претседателство, додавајќи дека тие ќе започнат преку две ...

Земјите од ЕУ го потврдија за почеток на пристапни преговори со Украина и Молдавија

365 - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Земјите од ЕУ го потврдија за почеток на пристапни преговори со Украина и Молдавија

Канал5 - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ . На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка ...

Украина и Молдавија во вторник ги отвораат преговорите со ЕУ

Вечер Прес - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ. На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка рамка ...

ЕУ ОФИЦИЈАЛНО ОДОБРИ Украина и Молдавија ќе ги почнат преговорите, се знае точниот датум

+инфо - 21.06.2024

Официјалното отворање на преговорите со Украина ќе се случи прво, во 15 часот и 30 минути, а потоа во Молдавија во 18 часот, се вели во пораката. Европската унија на 25 јуни во Луксембург ќе ги почне пристапните преговорите со Украина и Молдавија.

Во вторник ЕУ ги почнува преговорите со Украина и со Молдавија

Локално - 21.06.2024

Дваесет и седумте земји на ЕУ потврдија дека пристапните преговори со Украина и Молдавија ќе започнат во вторник, соопшти белгиското претседателство со ЕУ. На состанокот во Луксембург, министрите за финансии на ЕУ формално усвоија преговарачка рамка ...

ЕУ на 25 јуни ќе ги почне пристапните преговори со Украина и Молдавија

Фокус - 21.06.2024

Земјите од Европската унија официјално го одобрија започнувањето на преговорите за членство со Украина и Молдавија. Преговорите ќе бидат отворени на 25 јуни во Луксембург, соопшти белгиското претседателство, додавајќи дека тие ќе започнат преку две ...

ЕУ ги одобри преговарачките рамки за Украина и Молдавија, преговорите почнуваат на 25 јуни

Опсервер - 21.06.2024

Земјите-членки на Европската унија ги одобрија преговарачките рамки за пристапување на Украина и Молдавија во тој блок, што го отвора патот за почеток на преговорите на 25 јуни во Луксембург, соопшти денеска белгиското претседателство со ЕУ.

ЕУ: Украина и Молдавија ги отвораат преговорите

Н.Македонија - 21.06.2024

Земјите-членки на Европската унија ги усвоија преговарачките рамки за Украина и Молдавија, со што се создадени услови за почеток на пристапните преговори, објави денеска белгиското претседателство.