TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

60 хорови од Македонија, Србија и Бугарија ќе пеат две македонски песни за Гинисов рекорд

Сакам да кажам - 11.09.2019

На меѓународниот фестивал на шлагери и староградски песни „Пеј срце“, што викендов ќе се одржи во бугарскиот град Ќустендил, ќе се поставува Гинисов рекорд во хорска изведба на македонските песни „Ако умрам ил загинам“ од Јонче Христовски и „Ој ти ...

Хорови од Македонија, Бугарија и Србија ќе пеат за во Гинис

Н.Македонија - 11.09.2019

Членовите на штипскиот Градски хор ќе бидат дел од неколку стотици хорови на Балканот, што ќе учествуваат во поставување Гинисов рекорд во хорско пеење. -Се очекуваат од 800 до 1.000 хористи, кои заедно ќе пеат две нумери.

60 хорови од Македонија, Србија и Бугарија ќе пеат две македонски песни за Гинисов рекорд

Скопје24 - 11.09.2019

На меѓународниот фестивал на шлагери и староградски песни „Пеј срце“, што викендов ќе се одржи во бугарскиот град Ќустендил, ќе се поставува Гинисов рекорд во хорска изведба на македонските песни „Ако умрам ил загинам“ од Јонче Христовски и „Ој ти ...

Хорови од Македонија, Бугарија и Србија ќе пеат за во Гинис

Република - 11.09.2019

Членовите на штипскиот Градски хор ќе бидат дел од неколку стотици хорови на Балканот, што ќе учествуваат во поставување Гинисов рекорд во хорско пеење. Се очекуваат од 800 до 1.000 хористи, кои заедно ќе пеат две нумери.