TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Револуција во производството на чоколадо – иновација која менува сѐ!

Вечер Прес - 28.08.2024

Швајцарските научници смислиле сосема нов начин за производство на чоколадо, користејќи го целото овошје на какаото дрво без додавање шеќер. Откријте како оваа иновација може да го промени светот на чоколадото и зошто сите зборуваат за тоа.

Швајцарски научници најдоа револуционерен рецепт за производство на чоколадо без шеќер

Иновативност - 28.08.2024

Чоколадото традиционално се произведува само од зрнoто од какао, додека остатокот се фрла. Но, научниците од Швајцарија пронајдоа подобар и поодржлив начин на производство, а тој не вклучува фрлање на „вишокот“, туку користење на целиот плод и тоа ...

Револуција во правењето чоколадо: Швајцарците смислија нов рецепт за подготовка на овој популарен десерт

Слободен Печат - 28.08.2024

Замислете ситуација во која берете убаво и сочно јаболко. Но, наместо да го изедете, вие ги зачувувате семките, а остатокот го фрлате. Тоа обично го прават производителите на чоколадо со плодот на какаото, пишува Би-би-си .

Швајцарците измислиле нов рецепт за правење чоколада

Трн - 28.08.2024

Чоколадата која ја направил научникот Ким Мишра и неговиот тим на престижниот Федерален институт за технологија во Цирих ги користи пулпата, сокот, па дури и кората од какаото за правење чоколада.

Швајцарците измислиле нов рецепт за чоколадо – и тоа без шеќер

Попара - 28.08.2024

Замислете да берете убаво, сочно јаболко, но наместо да ги зариете забите во него, ги зачувувате семките, а остатокот го фрлате – тоа обично го прават производителите на чоколади со плодот на какаото.

Револуција во правењето чоколадо: Швајцарците смислија нов рецепт за подготовка на овој популарен десерт

Точка - 28.08.2024

Замислете ситуација во која берете убаво и сочно јаболко. Но, наместо да го изедете, вие ги зачувувате семките, а остатокот го фрлате. Тоа обично го прават производителите на чоколадо со плодот на какаото, пишува Би-би-си.