TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Церар: Доколку Хрватска не ја прифати арбитражната одлука, следи тужба

Макфакс - 13.01.2018

Словенечкиот премиер, Миро Церар, изјави пред парламентот дека најдобро би било Хрватска самата да се согласи на спроведување на арбитражната одлука за границата меѓу двете земји. Тој се закани дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да тужи.

Словенија ќе ја тужи Хрватска доколку не ја спроведе арбитражната одлука

Слободен Печат - 13.01.2018

Премиерот на Словенија, Миро Церар, изјавил дека е најдобро Хрватска самата да се согласи и да започне со спроведување на арбитражната одлука за поморската граница меѓу двете држави, во спротивно ќе бидат принудени да поднесат тужба.

Церар: Доколку Хрватска не се согласи на арбитража, подготвени сме за тужба

Локално - 13.01.2018

– Словенечкиот премиер Миро Церар синоќа изјави дека најдобро би било Хрватска да се согласи на спроведување на арбитражната пресуда за границата и најави дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да поднесе тужба против неа.

Пленковиќ: Хрватска и Словенија се близу до договор за границата

Алсат-М - 12.01.2018

Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Тој нагласи дека Хрватска на словенечката страна и го ...

Церар: Доколку Хрватска не ја прифати арбитражната одлука, следи тужба

Вечер - 13.01.2018

Словенечкиот премиер, Миро Церар, изјави пред парламентот дека најдобро би било Хрватска самата да се согласи на спроведување на арбитражната одлука за границата меѓу двете земји. Тој се закани дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да тужи.

Словенија ќе ја тужи Хрватска ако не ја спроведе арбитражната одлука

Нова ТВ - 13.01.2018

Премиерот на Словенија, Миро Церар, изјави дека е најдобро Хрватска самата да се согласи и да започне со спроведување на арбитражната одлука за поморската граница меѓу двете држави, инаку во спротивно ќе бидат принудени да поднесат тужба.

Борисов: Словенечко-хрватскиот спор за границата влијае врз Западен Балкан

А1 On - 11.01.2018

Словенечко-хрватскиот спор за границата е билатерално прашање, кое сепак има влијание врз Западен Балкан и целата Европска унија, оцени Бојко Борисов, премиерот на Бугарија на денешната официјална церемонија со што официјално се означи почетокот на ...

Церар: Доколку Хрватска не се согласи на арбитража, подготвени сме за тужба...

Н.Македонија - 13.01.2018

Церар: Доколку Хрватска не се согласи на арбитража, подготвени сме за тужба Словенечкиот премиер Миро Церар синоќа изјави дека најдобро би било Хрватска да се согласи на спроведување на арбитражната пресуда за границата и најави дека во спротивно ...

Пленковиќ: Хрватска и Словенија се близу до договор за границата

Сител - 12.01.2018

Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Тој нагласи дека Хрватска на словенечката страна и го ...

Церар: Доколку Хрватска не ја прифати арбитражната одлука, следи тужба

А1 On - 13.01.2018

Словенечкиот премиер, Миро Церар, изјави пред парламентот дека најдобро би било Хрватска самата да се согласи на спроведување на арбитражната одлука за границата меѓу двете земји. Тој се закани дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да тужи.

Борисов: Словенечко-хрватскиот спор за границата влијае врз Западен Балкан

Локално - 11.01.2018

Словенечко-хрватскиот спор за границата е билатерално прашање, кое сепак има влијание врз Западен Балкан и целата Европска унија, оцени Бојко Борисов, премиерот на Бугарија на денешната официјална церемонија со што официјално се означи почетокот на ...

Церар: Доколку Хрватска не се согласи на арбитража, подготвени сме за тужба

ТВ21 - 13.01.2018

Словенечкиот премиер Миро Церар синоќа изјави дека најдобро би било Хрватска да се согласи на спроведување на арбитражната пресуда за границата и најави дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да поднесе тужба против неа.

Пленковиќ: Хрватска и Словенија се близу до договор за границата

Локално - 12.01.2018

– Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Тој нагласи дека Хрватска на словенечката страна и го ...

Пленковиќ: Хрватска и Словенија се близу до договор за границата

24 Вести - 12.01.2018

Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Нагласувајќи дека хрватска на словенечката страна и го претставила ...

Церар: Доколку Хрватска не ја прифати арбитражната одлука, следи тужба

Сител - 13.01.2018

Словенечкиот премиер, Миро Церар, изјави пред парламентот дека најдобро би било Хрватска самата да се согласи на спроведување на арбитражната одлука за границата меѓу двете земји. Тој се закани дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да тужи.

Словенија подготвена на тужба, ако Хрватска не се согласи на арбитража

Р.С.Европа - 13.01.2018

Словенечкиот премиер Миро Церар синоќа изјави дека најдобро би било Хрватска да се согласи на спроведување на арбитражната пресуда за границата и најави дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да поднесе тужба против неа.

Пленковиќ: Хрватска и Словенија се близу до договор за границата

+инфо - 12.01.2018

Хрватска на словенечката страна ѝ го претставила својот предлог за надминување на спорот. Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави денеска хрватскиот ...

Церар: Доколку Хрватска не ја прифати арбитражната одлука, следи тужба

Точка - 13.01.2018

Словенечкиот премиер, Миро Церар, изјави пред парламентот дека најдобро би било Хрватска самата да се согласи на спроведување на арбитражната одлука за границата меѓу двете земји. Тој се закани дека во спротивно Словенија ќе биде принудена да тужи.

Пленковиќ: Хрватска и Словенија блиску до договор за границата

Канал5 - 12.01.2018

– Хрватска и Словенија се многу близу до решение за граничниот спор, независно од впечатокот што постои во јавноста околу ова прашање, изјави денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Тој нагласи дека Хрватска на словенечката страна и го ...