TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилепско Стровија отсечено од цивилизацијата - децата на училиште можат само со хеликоптер

Press24 - 14.02.2018

Мештаните на прилепското село Стровија се целосно отсечени од цивилизацијата откако по вторпат во рок од три дена, се урна мостот кој е единствен регионален пат што го поврзува селото со Општина Долнени и градот Прилеп.

Децата од прилепско Стровија на училиште само со хеликоптер

+инфо - 14.02.2018

Учениците веќе неколку дена не можат да посетуваат настава поради тоа што најблиското училиште се наоѓа во село Ропотово. Жителите на прилепското село Стровија се целосно отсечени од цивилизацијата и оставени се на милост и немилост на планината ...

Децата од прилепско Стровија на училиште само со хеликоптер

Слободен Печат - 14.02.2018

Учениците веќе неколку дена не можат да посетуваат настава поради тоа што најблиското училиште се наоѓа во село Ропотово, а поради урнатиот мост училишното комбе не може да пристапи до селото Стровија.