TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема развој на тешка индустрија во Железара, расправата ќе продолжи, тврди градоначалникот Георгиевски

Радио МОФ - 07.04.2021

Основната намена за развој на Г-1 не постои и е невозможна мисија во тој комплекс на Железара. Дека ќе се градат незагадувачки капацитети, од компатибилните намени за Г-2, Г-3, Г-4 е точно.

Шилегов: Нема согласност од градот за каква било тешка индустрија во рамки на Железара

Канал5 - 07.04.2021

Нема да се дозволи во кругот на некогашната фабрика Железара да никне нова тешка индустрија Нема да се дозволи во кругот на некогашната фабрика Железара да никне нова тешка индустрија. Градоначалникот Шилегов е согласен со ставот на екологистите ...

Кому ќе се продава земјиштето околу Стајковци, Булачани, Смилковци и Црешево наменето за преработка на неопасен отпад?

Вечер Прес - 07.04.2021

Јавната презентација за ДУП-овите за блок 2,3 и 4 од С 17 во општина Гази Баба беше прекината уште пред да почне нивната презентација. Во општинската барака 8 дојдоа голем број граѓани од населбите Железара, Бутел и Автокоманда, како и од населените ...

Шилегов: ДУП-овите што беа предмет на расправа во Гази Баба не се доставени на мислење до Град Скопје

МКД - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба уште не се доставени на мислење до Град Скопје, вели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој додава дека неговиот став е дека во главниот град воопшто ...

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Слободен Печат - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: Градот нема да дозволи тешка индустрија во Железара

Независен - 07.04.2021

Откако вчера во Општина Гази Баба, на презентацијата на ДУП-от за блок 2,3 и 4 од С 1, дојде до напната ситуација помеѓу презентерите и граѓаните, денска градксиот татко Петре Шилегов вели дека до нив не е стигнато барање за мислење, но нема да ...

Шилегов: Нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Канал5 - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

ВИДЕО | Георгиевски: Комплексот Железара мора да се реши, таму нема да се гради тешка индустрија

Слободен Печат - 07.04.2021

Нема 60 години ниту еден детален урбанистички план за комплексот Железара освен овој што го донесовме ние. Комплексот опстојува 60 години во државата, а никој не се запрашал за него, вели градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски во ...

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Фокус - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: Ги чекаме ДУП-овите од Гази Баба па ќе одлучиме за тешката индустрија во Железара

Press24 - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Од градот нема согласност за тешка индустрија да се развие во комплексот на „Железарница“, вели Шилегов

ММС - 07.04.2021

„Ние сме со став дека во нашиот град дека воопшто не е потребна тешка индустрија, за жал во некои други времиња било одлучено дека Железара треба да биде во срцето на градот“, ова е ставот на градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов на ...

Шилегов: ДУП-овите што беа предмет на расправа во Гази Баба не се доставени на мислење до Град Скопје

Lider - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба уште не се доставени на мислење до Град Скопје, вели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој додава дека неговиот став е дека во главниот град воопшто ...

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

24Инфо - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Република - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: На Скопје не му е потребна нова тешка индустрија во Железара

Скопско Ехо - 07.04.2021

Од Градот Скопје нема согласност за било каква тешка индустрија да се развие понатаму во рамките на комплексот на Железарница, изјави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Тој одговори на новинарски прашање околу донесувањето на ДУП-от за ...

Шилегов: Ги чекаме ДУП-овите од Гази Баба па ќе одлучуваме за тешката индустрија во Железара

MakPress - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: Од Градот нема согласност каква било тешка индустрија да се развие во рамки на Железара

Frontline - 07.04.2021

Деталните урбанистички планови што вчера беа предмет на јавна расправа во Општина Гази Баба се уште не се доставени на мислење до Град Скопје. Ние сме со став дека во нашиот град воопшто не е веќе потребна тешка индустрија, за жал во некои други ...

Шилегов: Градот нема согласност за комплексот на „Железарница“ да се развие тешка индустрија

Локално - 07.04.2021

По повод денот на здравјето и патрониот празник на ,,Д-р Панче Караѓозов”, денеска градоначалникот на град Скопје, Петре Шилеогв се обрати од средното медицинско градско училиште и рече дека во вакви услови на пандемија ја сфативме суштината на ...

Дали ако не се сопре гласањето на ДУП-овите за Железара, еко-катастрофата е на праг?

Скопско Ехо - 07.04.2021

Жестока расправа се случуваше вчера на презентацијата на деталните урбанистички планови во општина Гази Баба. Граѓаните, активистите и жителите на Железара наспроти мнозинството советници од власта.