TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска се слави раѓањето на Пресвета Богородица – мајката на сите мајки

Алфа - 21.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Голем празник: жени, направете го ова за Мала Богородица

Пулс24 - 21.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица или Мала Богородица — еден од 12 големи празници во православието кој го слави раѓањето на Богородица. Богородица е родена во Назарет од стари и бездетни родители, благочестиви Јоаким и Ана како одговор на нивните ...

Празник Раѓање на Пресвета Богородица – Денес никако не правете ги овие работи!

Скопје24 - 21.09.2020

Верниците од православна вероисповест денес го одбележуваат големиот празник-раѓањето на пресвета Богородица, празник кој се нарекува и Мала Богородица. Овој разник се вбројува во 36 големи празници во црковниот календар обележани со црвени букви ...

ЗА МНОГУ ГОДИНИ: Денеска е голем празник– Мала Богородица, заштитничка на жените!

Магазин - 21.09.2020

Денеска се празнува големиот христијански празник, Рождество на Пресвета Богородица или Мала Богородица — еден од 12 големи празници во православието кој го слави раѓањето на Богородица. Богородица е родена во Назарет од стари и бездетни родители, ...

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица

Денешен - 21.09.2020

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 8 септември. Денеска е Рождество на Пресвета Богородица, меѓу народот познат празникот како Мала Богородица. Пресвета Дева Марија се роди од своите стари родители, Јоаким и Ана.

Соопштение по повод манастирската слава: Започнаа богослужбите по повод празникот Мала Богородица!

Магазин - 20.09.2020

Соопштение по повод манастирската слава! Преку безживотната утроба, се раѓа Мајката на животот, плачот на прамајката во радост се претворува, бидејќи чудата Божји го надминуваат секој ум па и небесниот.

Утре е голем празник: Се празнува Рождество на Пресвета Богородица – Сите патишта водат кон манастирите!

Магазин - 20.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица (познат и како Мала Богородица) е еден од најголемите празници на Православната Црква. Народот верува дека Пресвета Богородица е заштитничка на мајките воопшто и на леунките посебно, поради што жените што раѓаат ја ...

Чудотворна икона која ги исполнува желбите токму утре: Манастирот Св. Богородица Пречиста Kичевска

Женски магазин - 20.09.2020

Повеке од еден век, на 21 септември, односно на празникот “Голема Богородица” манастирот го празнува овој верски празник. Традицијата досега е непрекината што е уште еден податок кој говори за големната на манастирот.

Им помага на жените што немаат деца: Ни доаѓа голем празник

Скопје24 - 20.09.2020

На 21 септември во славиме Рождество на Пресвета Богородица (познат и како Мала Богородица), ден од најголемите празници на православната црква. Народот верува дека Пресвета Богородица е заштитничка на мајките воопшто и на леунките посебно, поради ...

Раѓање на Пресвета Богородица- Празник на мајката на сите мајки која им помага на жените што немаат деца

Курир - 20.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Православните верници го слават Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

MakPress - 21.09.2020

Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Празник на мајката на сите мајки – Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Нетпрес - 21.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Опсервер - 21.09.2020

21 септември 2020 Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица)

Сител - 21.09.2020

Празник на мајката на сите мајки Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Раѓање на Пресвета Богородица - празник на мајката на сите мајки која им помага на жените што немаат деца

Скопје инфо - 21.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.

Денеска се празнува Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица

Скопје1 - 21.09.2020

Денеска е Рождество на Пресвета Богородица, меѓу народот познат празникот како Мала Богородица. Пресвета Дева Марија се роди од своите стари родители, Јоаким и Ана. Татко ѝ беше од племето Давидово, а мајка ѝ од родот Аронов.

УТРЕ Е МАЛА БОГОРОДИЦА: Празник на мајката на сите мајки и заштитничка на жените

Денешен - 20.09.2020

Рождество на Пресвета Богородица е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник, кој се празнува утре на 21 септември, се смета за почеток на сите празници, сепак, тој почнал да се празнува многу подоцна.