TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Софтвер кој може да предвиди кога некој ќе почине?!

ЗаЗабава - 22.01.2018

Креаторите на овој морничаво прецизен софтвер имале замисла да се подобри грижата на пациентите кои што се наоѓаат пред крајот на својот ...

Ужас: Смртта може да се предвиди - тие знаат кога ќе дојде тој ден

Сител - 22.01.2018

Научниците од Стенфорд развија револуционерен систем кој предвидува кој пациент кога ќе умре со точност дури од 90 проценти. Алгоритмот предвидува смртност на поединечен пациент во текот на 12 месеци, а тие предвидувањаа ги користи за да даде ...

Направен е софтвер кој може да предвиди кога некој ќе почине?

Точка - 22.01.2018

Софтверот бил морничаво прецизен и според креаторите, би можел да ја подори грижата на пациентите кои што се наоѓаат пред крајот на својот живот. Научниците од Универзитетот Стенфорд направија вештачка интелигенција која што со сигурност од дури 90% ...

Вештачка интелигенција знае кога ќе умрете: Шокантно прецизен систем ја предвидува смртта

Таратур - 22.01.2018

Со прецизното одредување кои пациенти и кога ќе починат, може нивните последни денови да ги направи поквалитетни. Научниците од Стенфорд развија вештачка интелигенција која може да предвиди кога некој пациент ќе почине со прецизност од 90 насто.

Научниците со револуционерен метод – може да се предвиди умирачката

Република - 23.01.2018

Научниците од Универзитетот Станфорд развиле систем кој може да предвиди кога пациентите ќе умрат со точност од 90 отсто. Алгоритамот ја предвидува смртноста на секој пациент во период од 12 месеци, па го користи тоа предвидување за да даде ...

Ужас: Смртта може да се предвиди - тие знаат кога ќе дојде тој ден

Вечер - 22.01.2018

Научниците од Стенфорд развија револуционерен систем кој предвидува кој пациент кога ќе умре со точност дури од 90 проценти. Алгоритмот предвидува смртност на поединечен пациент во текот на 12 месеци, а тие предвидувањаа ги користи за да даде ...

Вештачката интелигенција знае кога ќе умрете!

ЕНаука - 22.01.2018

Научниците од Стенфорд развија вештачка интелигенција која може да предвиди кога некој пациент ќе почине со 90 проценти прецизност. Додека ова на прв поглед делува невозможно, тимот од научници тврди дека нивниот изум може значително да ја подобри ...

Може да се предвиди кога кој човек ќе умре

Локално - 23.01.2018

Научниците од Универзитетот Станфорд развиле систем кој може да предвиди кога пациентите ќе умрат со точност од 90 отсто. Алгоритамот ја предвидува смртноста на секој пациент во период од 12 месеци па го користи тоа предвидување за да даде препорака ...