TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европската Унија воведува нов начин за ознака на гумите

Телефони.мк - 28.01.2021

Гумите за автомобили, комбиња и камиони добиваат нови ознаки, со тоа што сега ќе имате повеќе информации за нив. Новиот начин на означување во Европската Унија започнува од мај. Новата ознака ќе содржи класа на отпор при тркалање и перформанси при ...

Автомобилските гуми добиваат нови ознаки (видео)

ТВ21 - 28.01.2021

Гумите за автомобили, комбиња и камиони ќе добијат нови ознаки, бидејќи одлуките на ЕУ за етикети, кои ќе покажат посеопфатни информации за гумите, стапуваат на сила во мај. Новата ознака содржи редизајнирани податоци за класата на отпор при ...

Од мај ново обележување на гумите во Европа!

Додај Гас - 28.01.2021

Од мај 2021 година, информациите од ЕУ ознаките на гумите мора да бидат достапни и за гумите за тешки комерцијални возила Производителот на гуми Continental го објави следното: во мај 2021 година, ќе се воведе сосема нова ЕУ ознака за гумите за на ...

Од мај ново обележување на гумите во Европа!

USB - 28.01.2021

Од мај 2021 година, информациите од ЕУ ознаките на гумите мора да бидат достапни и за гумите за тешки комерцијални возила Производителот на гуми Continental го објави следното: во мај 2021 година, ќе се воведе сосема нова ЕУ ознака за гумите за на ...