TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СТОПИРАНА ИЗГРАДБА НА ПРУГА КОН ГРЦИЈА: Ќе извисат домашните компании што работеа?!

Фактор - 06.11.2016

Нема информација дали македонските компании што работеа на пругата кон Грција ќе извисат. Не се знае ниту дали некоја од компаниите што беше дел од бугарскиот конозрциум е во стечај, и како во таков случај домашните компании што беа ангажирани како ...

Ќе се активира банкарска гаранција за бугарскиот конзорциум што работеше на пругата кон Грција?!

Фактор - 06.11.2016

Стопирана е изградбата на пругата Битола - Кременица кон Грција, која патем требаше да биде завршена пред два Министерот за транспорт и врски, Владимир Мисајловски, вели дека бугарската фирма што работеше не го почитувала договорот. Тој е раскинат.

Стопирана е изградбата на пругата кон Грција!

Фактор - 06.11.2016

Стопирана е изградбата на пругата Битола - Кременица, што требаше да биде завршена пред два месеци, а со тоа Македонија да добие железничко поврзување со Грција. Министерот за транспорт и врски, Владимир Мисајловски, потврди дека бугарскиот ...

Стопирана е изградбата на пругата кон Грција, ќе се активира банкарска гаранција на бугарскиот конзорциум

МКД - 06.11.2016

Прекинати се сите работи на изградбата на пругата Битола - Кременица кон Грција. Бугарскиот конзорциум што победи на тендерот не ги почитуваше договорените работи. Министерот за транспорт и врски, Владимир Мисајловски вели дека бугарската фирма што ...