TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димковски: Регионално поврзување за полесен пристап на земјоделските и прехрамбените производи до поширокиот пазар

Канал5 - 09.10.2019

Претставниците на Европската комисија изнесоа оценка дека Република Македонија како корисник на ИПАРД фондовите последните две години бележи значаен напредок во тој процес на користење на средствата за развој.

Министерството за земјоделство со низа мерки ќе го стимулира развојот на руралните средини

OhridNews - 09.10.2019

Во руралните средини во Република Северна Македонија, моментално преовладуваат мали, фрагментирани земјоделски стопанства со помалку од 2 хектари земјоделско земјиште, што е сериозна пречка за конкурентноста на земјоделскиот сектор на отворениот ...

Северна Македонија е најдобриот корисник на ИПАРД во регионот, силно признание за РСМ од првиот човек на ЕК за ...

Бизнис Вести - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на 19-тиот Форум за земјоделска политика, чијшто домаќин оваа година е Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна ...

Министерот Димковски ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во ЈИЕ

Опсервер - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски денеска во Охрид ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во земјите од Југоисточна Европа.

Мерките од ИПАРД 2 програмата ќе бидат претставени во Сопиште и Петровец

Опсервер - 08.10.2019

Претставниците на телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во рамки на едукативната кампања за ИПАРД Програмата ...

Мерките од ИПАРД 2 програмата ќе бидат претставени во Сопиште и Петровец

Сител - 08.10.2019

Претставниците на телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во рамки на едукативната кампања за ИПАРД Програмата ...

Мерките од ИПАРД 2 програмата ќе бидат претставени во Сопиште и Петровец

4NEWS - 08.10.2019

Претставниците на телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во рамки на едукативната кампања за ИПАРД Програмата ...

Во Сопиште и Петровец ќе бидат презентирани мерките од ИПАРД 2 програмата

MakPress - 08.10.2019

Претставниците на телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во рамки на едукативната кампања за ИПАРД Програмата ...

Министерот Димковски ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во ЈИЕ

Канал5 - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски денеска во Охрид ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во земјите од Југоисточна Европа.

Министерот Димковски ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во ЈИЕ

24 Вести - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски денеска во Охрид ќе се обрати на Постојаната работна група за регионален рурален развој во земјите од Југоисточна Европа.

Димковски: Регионално поврзување за полесен пристап на земјоделските и прехрамбените производи до поширокиот пазар

Независен - 09.10.2019

Регионалното поврзување како еден од постулатите на Берлинскиот процес, а во таа насока и активностите и мерките за што поголема искористеност на средствата од претпристапните фондови на ЕУ преку ИПАРД програмите, се меѓу главните пораки испратени ...

Димковски: Регионално поврзување за полесен пристап на земјоделските и прехранбените производи до поширокиот пазар

Сител - 09.10.2019

Регионалното поврзување како еден од постулатите на Берлинскиот процес, а во таа насока и активностите и мерките за што поголема искористеност на средствата од претпристапните фондови на ЕУ преку ИПАРД-програмите, се меѓу главните пораки испратени ...

Регионално поврзување за полесен пристап на земјоделските производи до поширокиот пазар

Вечер - 09.10.2019

Регионалното поврзување како еден од постулатите на Берлинскиот процес, а во таа насока и активностите и мерките за што поголема искористеност на средствата од претпристапните фондови на ЕУ преку ИПАРД програмите, се меѓу главните пораки испратени ...

Северна Македонија е најдобриот корисник на ИПАРД во регионот

iPortal - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на 19-тиот Форум за земјоделска политика, чијшто домаќин оваа година е Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна ...

Димковски: Регионално поврзување за полесен пристап на земјоделските и прехрамбените производи

MakPress - 09.10.2019

Регионалното поврзување како еден од постулатите на Берлинскиот процес, а во таа насока и активностите и мерките за што поголема искористеност на средствата од претпристапните фондови на ЕУ преку ИПАРД програмите, се меѓу главните пораки испратени ...

Северна Македонија е најдобриот корисник на ИПАРД во регионот

Локално - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на 19-тиот Форум за земјоделска политика, чијшто домаќин оваа година е Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна ...

МЗШВ: Земјава е најдобриот корисник на ИПАРД во регионот

Скопје1 - 09.10.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на 19-тиот Форум за земјоделска политика, чијшто домаќин оваа година е Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна ...

Бреслин: Македонија е најголем искористувач на ИПАРД 2 во регионот

Фактор - 09.10.2019

Шефот на одделението за претпристапна помош во земјоделството и руралниот развој на Европската комисија, Лиам Бреслин, потенцираше дека Македонија во споредба со земјите од регионот е најдобриот корисник на ИПАРД 2.

Димковски: Македонија лидер во регионот по искористување на средствата од ИПАРД фондовите

Сител - 09.10.2019

Нашата држава е лидер во регионот во искористеноста на средставата предвидени преку ИПАРД претпристапните фондови. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Димковски најави дека од предвидените 68 милиони евра што се на располагање ...