TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За родова еднаквост и зајакнување на жените

Во Центар - 08.12.2023

Оваа година , ги одбележуваме 16-те дена од кампањата за активизам против родово базирано насилство на изненадувачка позадина. Секоја трета жена ширум светот доживува насилство од интимен партнер или сексуално насилство во текот на својот живот.

Спасовски на панел дискусија на СДСМ, „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Канал5 - 07.12.2023

Вечерва со посебно задоволство учествував на панел-дискусија во мое Куманово, заедно со моите другарки и сопартијки од СДСМ, а во во рамки на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, во организација на Форумот на жени на СДСМ.

Росана Дуџак: Нема оправдување за ниедна форма на насилство

Слободен Печат - 07.12.2023

Ако се погрижиме да се всади политика на нулта толеранција кај секое дете што поминува низ образовниот систем почнувајќи од предучилишното образование, ќе имаме драстично намален број случаи на родово базирано насилство, објасни постојаната ...

Околу 85 отсто од српските граѓани сметаат дека насилството врз жените е приватен проблем

Локално - 07.12.2023

Околу 85 отсто од луѓето во Србија мислат дека насилството врз жените е приватен проблем, изјави во четвртокот Гордана Предиќ, советник во српското министерство за култура. На конференцијата за борба против родовото насилство врз жените, таа рече ...

Во касарната во Велес одржана трибина за „Жената и безбедноста“

Zoom - 06.12.2023

Во организација на Министерството за труд и социјална политика и канцеларијата на УНФПА во земјава со поддршка на Британската амбасада во Скопје, вечерва во салата на Војничкиот клуб на Касарната на Армијата во Велес се одржа трибина за жените во ...

Спасовски на панел-дискусија„16 дена активизам против родово базирано насилство“ во Куманово

Бриф - 07.12.2023

Вечерва со посебно задоволство учествував на панел-дискусија во мое Куманово, заедно со моите другарки и сопартијки од СДСМ, а во во рамки на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, во организација на Форумот на жени на СДСМ ...

Спасовски учествуваше во СДСМ Куманово „16 дена активизам против родово базирано насилство“

24Инфо - 07.12.2023

Вечерва со посебно задоволство учествував на панел-дискусија во мое Куманово, заедно со моите другарки и сопартијки од СДСМ, а во во рамки на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, во организација на Форумот на жени на СДСМ ...

За родова еднаквост и зајакнување на жените

Пулс24 - 08.12.2023

Оваа година , ги одбележуваме 16-те дена од кампањата за активизам против родово базирано насилство на изненадувачка позадина. Секоја трета жена ширум светот доживува насилство од интимен партнер или сексуално насилство во текот на својот живот.