TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Српски епидемиолози: Врање стана жариште поради Македонците кои доаѓаат на шопинг

+инфо - 05.03.2021

Расте бројот на пациенти во Врање со тешка и умерена клиничка слика. Болеста се јавува кај сите возрасти, претежно меѓу работната популација, но има значителен број заразени деца од предучилишната и училишната возраст, велат српските епидемиолози.

„Блиц“: Колапс на системот во Врање – преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

24Инфо - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Српски медиуми: Колапс на системот во Врање – преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

Press24 - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Болниците во Врање пред колапс

PressingTV - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

„Блиц“: Колапс на системот во Врање – преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

Денар - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

„Блиц“: Колапс на системот во Врање - преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

MTM - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Колапс на системот во Врање: Преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

Република - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Колапс на системот во Врање: Преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг!

Скопје инфо - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

„Блиц“: Колапс на системот во Врање – преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

Точка - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Болниците во Врање пред колапс

Сител - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

Пред портите на корона хаосот: Нема места во болниците, вакцинираат со „распар“ вакцини Македонци доаѓаат на шопинг, ...

Слободен Печат - 05.03.2021

Во претходниот период, Врање, покрај Белград се истакна како едно од најнестабилните жаришта во Србија. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени лица, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а капацитетите на ...

Српски епидемиолози: Врање стана жариште поради Македонците кои доаѓаат на шопинг

Во Центар - 06.03.2021

Расте бројот на пациенти во Врање со тешка и умерена клиничка слика. Болеста се јавува кај сите возрасти, претежно меѓу работната популација, но има значителен број заразени деца од предучилишната и училишната возраст, велат српските епидемиолози.

Се уште шопингот на Македонците е фактор: Врање е во хаос, нема болнички кревети, училиштата се затвораат

Фактор - 05.03.2021

Во претходниот период, Врање беше, покрај Белград, едно од најнестабилните жаришта на коронавирусот во Србија. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени лица, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...

„Блиц“: Колапс на системот во Врање – преполни болници, а Македонците стигнаа на шопинг

Centar - 05.03.2021

Епидемиолошката состојба во српскиот град Врање е вонредна и исклучително тешка, предупредуваат експертите во земјата. Покрај наглото зголемување на бројот на заразени, овој град бележи и зголемен број на пациенти со потешка клиничка слика, а ...