TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општината ги заборави кучињата скитници кои гладни и премрзнати сеат страв низ тетовските улици

Телма - 18.01.2022

Во Тетово во неколку наврати се третираа кучињата скитници, но проблемот не се реши. Досега се заловени и истретирани, односно стерилизирани и вакцинирани околу 500 бездомни кучиња, но низ градот има уште толку, говорат проценките на ветеринарната ...

Кучињата може да лекуваат со позитивна енергија, a мачките со ултразвук

Градина - 17.01.2022

Луѓето кои имаат куче во нивниот дом имаат помала веројатност да страдаат од висок крвен притисок. Кога мажот гали куче, а особено ако тоа куче е негово милениче, ритамот на срцевите контракции се забавува, дишењето станува подеднакво, и му се ...