TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Разговор] Нина Николиќ: Живееме во средина која не знае да препознае квалитет

Вечер Прес - 22.01.2021

„Проектот ‘Патиштата на хероите’ на МНТ има за цел да го истакне поединецот како најзначаен чинител на промените во општеството на секое поле. Насловот, а и самиот проект сакаат да фрлат светлина на незабележаните, скриените, тенденциозно ...

МНТ го почнува комплексниот проект „Патиштата на хероите“ кој ќе трае две години

Република - 22.01.2021

Подготовките за комплексниот проект „Патиштата на хероите“, чиј носител е Македонскиот народен театар (МНТ) се при крај. МНТ театар доби финансиска поддршка од програмата Креативна Европа на Европската унија за долгорочниот проект кој ќе трае две и ...

„Патиштата на хероите“ – меѓународен проект кој ќе го истражува значењето на поединецот врз општеството

Опсервер - 22.01.2021

– Уметнички пристап кон проблемот на социјална апатија и отсуство на делување во општеството, со нудење на начини како да се справиме со него, а фокусирајќи се и на животната средина е идејата на најновиот меѓународен проект „Патиштата на хероите“, ...

ВИДЕО | Николиќ: Со финансиската поддршка од Креативна Европа, МНТ ќе го работи меѓународниот проект „Патиштата на ...

Слободен Печат - 22.01.2021

Македонски народен театар доби финансиска поддршка од програмата Креативна Европа, на Европската унија за долгорочниот проект „Патиштата на хероите”, комплексен проект со времетраење од две и пол години, чиј почеток се очекува во февруари годинава.

МНТ ќе го најави проектот „Патишта на хероите“

Независен - 22.01.2021

Македонскиот народен театар денеска ќе го најави најновиот проект „Патиштата на хероите“, кој е финансиски поддржан од Креативна Европа. Станува збор за комплексен проект со времетраење од две и пол години, чиј почеток се очекува во февруари ...

МНТ ќе го најави проектот „Патишта на хероите“

Опсервер - 22.01.2021

– Македонскиот народен театар денеска ќе го најави најновиот проект „Патиштата на хероите“, кој е финансиски поддржан од Креативна Европа. Станува збор за комплексен проект со времетраење од две и пол години, чиј почеток се очекува во февруари ...

МНТ ќе го најави проектот „Патишта на хероите“

MakPress - 22.01.2021

Македонскиот народен театар денеска ќе го најави најновиот проект „Патиштата на хероите“, кој е финансиски поддржан од Креативна Европа. Станува збор за комплексен проект со времетраење од две и пол години, чиј почеток се очекува во февруари ...

МНТ доби финансиска поддршка од програмата Креативна Европа за долгорочниот проект „Патиштата на хероите”

PressingTV - 22.01.2021

Македонски народен театар доби финансиска поддршка од програмата Креативна Европа, на Европската унија за долгорочниот проект „Патиштата на хероите”, комплексен проект со времетраење од две и пол години, чиј почеток се очекува во февруари годинава.

„Патиштата на хероите“ – меѓународен проект кој ќе го истражува значењето на поединецот врз општеството

MakPress - 22.01.2021

Уметнички пристап кон проблемот на социјална апатија и отсуство на делување во општеството, со нудење на начини како да се справиме со него, а фокусирајќи се и на животната средина е идејата на најновиот меѓународен проект „Патиштата на хероите“, ...

„Патиштата на хероите“ – меѓународен проект кој ќе го истражува значењето на поединецот врз општеството

Либертас - 22.01.2021

– Уметнички пристап кон проблемот на социјална апатија и отсуство на делување во општеството, со нудење на начини како да се справиме со него, а фокусирајќи се и на животната средина е идејата на најновиот меѓународен проект „Патиштата на хероите“, ...