TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Марија Ѓурчиновска: „Планините се мојот издувен вентил, а Македонија има што да понуди“

Црнобело - 12.01.2019

„Природата за мене е основното нешто што му треба на човекот за да постигне благосостојба. Природата е запишана во нашата ДНК, а денешниве бетонски џунгли само нè гушат“, споделува Марија Ѓурчиновска.

Викенд предлог дестинација: Планинска убавина на само еден час од Скопје

Скопје инфо - 11.01.2019

Китка — планина во Македонија, која се наоѓа југоисточно од градот Скопје. Таа е дел од најголемиот македонски планински масив Мокра Планина и претставува негова североисточна гранка. На запад се поврзува со планината Караџица, а на југ со Голешница.

Викенд предлог дестинација: Планинска убавина на само еден час од Скопје

Локално - 11.01.2019

Китка — планина во Македонија, која се наоѓа југоисточно од градот Скопје. Таа е дел од најголемиот македонски планински масив Мокра Планина и претставува негова североисточна гранка. На запад се поврзува со планината Караџица, а на југ со Голешница.