TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Макфакс - 15.05.2024

Скопје следниов период станува побогато со нова низа книжевни, музички, театарски и мултимедијални настани. Почнува „ВИДИК“ — нов фестивал кој ќе се одржува од 16 мај до 16 јуни, во организација на „Литература.мк“.

„Видик“, нов фестивал за литература и општа култура од 16 мај до 16 јуни во Скопје

Сакам да кажам - 15.05.2024

Со промоцијата на книгата „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, која ќе се одржи утре (16 мај) од 19 часот во „Литература.мк“ во трговскиот центар „Дајмонд“ во Скопје, ќе почне првото издание на „Видик“, ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Хаштаг - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„ВИДИК“ — нов фестивал во организација на Литература

Пулс24 - 14.05.2024

Од 16- ти мај до 17- ти јуни, во Кафе Книжарницата „Литература“ , почнува „ВИДИК“ — нов фестивал во организација на Literatura.mk. „Скопје во следниов период станува побогато со нова низа книжевни, музички, театарски и мултимедијални настани“, ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Фактор - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Фокус - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Независен - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски , на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

Со промоција на „Коњски житија“ од Зоран Анчевски почнува „Видик“, нов фестивал за литература и општа култура

Република - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Stylist - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал што ги обединува литературата, музиката, театарот, сликарството, филмот и дизајнот

Рацин - 14.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Антропол - 15.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

„Видик“ – нов фестивал за литература и општа култура

Опсервер - 15.05.2024

Скопје следниов период станува побогато со нова низа книжевни, музички, театарски и мултимедијални настани. Почнува „ВИДИК“ — нов фестивал кој ќе се одржува од 16 мај до 16 јуни, во организација на „Литература.мк“.

Отворање на новиот фестивал за литература „Видик“ со промоција на „Коњски житија“ од Зоран Анчевски

Умно - 16.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, во издание на „Арс Ламина“, вечерва во 19 часот во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“ во Скопје ќе биде отворено првото издание на ...

Прво издание на новиот фестивал за литература и општа култура „Видик“ во организација на „Литература.мк“

Екран - 16.05.2024

Скопје во следниов период станува побогато со нова низа книжевни, музички, театарски и мултимедијални настани. Почнува „ВИДИК“ — нов фестивал кој ќе се одржува од 16 мај до 16 јуни, во организација на Literatura.mk.

Новиот фестивал за литература и општа култура „Видик“ ќе се одржи во книжарниците „Литература.мк“

Слободен Печат - 16.05.2024

Со промоција на наградуваното дело „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, на 16 мај (четврток), во 19 часот, во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“, ќе почне првото издание на „Видик“ – новиот фестивал за ...

Денеска почнува „Видик“, новиот Фестивал за литература и општа култура кој ќе трае до 16 јуни во Скопје

Република - 16.05.2024

Со промоција на поемата „Коњски житија“ на поетот, преведувач и универзитетски професор Зоран Анчевски, вечерва во „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“ во Скопје ќе почне првото издание на новиот Фестивал за литература и општа култура „Видик“.