TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Просат и месечно заработуваат до 70.000 долари

Сваштарник - 13.01.2018

Познато е дека Дубаи е богат град во кој просјаците можат да заработат мало богаство. Некои од нив заработуваат месечно до 73.500 долари. Најмалку во последните три години, луѓето кои просат ја користат великодушноста и богатството на луѓето во ...

Тука како просјак се заработуваат и до 70.000 долари месечно

Кумановски м. - 13.01.2018

loading... Иако питачењето во Дубаи е забрането, оние кои то го прават добро ги полнат своите џебови. Дубаи е богат град, а мештаните, но и туристите не се тешки кога треба да дадат пари, па дури и на просјаци.

Колку се заработува од просење во Дубаи?

365 - 11.01.2018

Сите знаеме дека Дубаи е богат град, па безбедно е да се претпостави дека луѓето што просат таму вадат добра пара. Во секој случај, веројатно заработуваат повеќе од било кои просјаци низ светот, така? Ама тоа не ја доловува вистинската слика.