TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За ковид-19 не земајте лекови на своја рака, со витамините внимателно

МКД - 02.12.2020

Лекарите потсетуваат дека антибиотиците дејствуваат врз бактерии, а не врз вируси и дека тие може да бидат препишани за да се избегне или излекува бактериска инфекција. Воедно апелираат да не се земаат витамини неконтролирано, затоа што може да ...

Д-р Стевановиќ: Превентивното земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано

Слободен Печат - 01.12.2020

Д иректорката на Инфективна клиника, д-р Милена Стевановиќ вечерва во емисијата „Клик плус” на ТВ21 потенцира дека з емањето антибиотици на своја рака може да донесе несакани дејства. -Превентивното земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано.

Какви последици може да има од самоиницијативно земање на антибиотици за спречување на коронавирусот? Одговараат ...

ТВ21 - 01.12.2020

Земањето антибиотици на своја рака и дефинитивно може да остви последици. Какви последици, тоа одговараат докторите гости вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21. „Превентивно земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано. Ниту самоиницијативно.

Д-р Докиќ: Граѓаните да не пијат парацетамол за температура од 37 степени

Локално - 01.12.2020

Кога сте болни од вирус не треба да пиете антибиотик, вели проф. Др. Дејан Докиќ во емисијата Клик плус. -Секој кој се лечи во домашни услови треба да знае дека потребен е внес на голема количина на течности, витаминска терапија, цинк, д ...

За лекување од коронавирусот една просечна плата

Н.Македонија - 01.12.2020

Колкав финансиски издаток за граѓаните преставува лекувањето на заразата со ковид-19 во домашни услови? Овие дилеми се актуелни во јавноста, особено во период кога имаме континуирано високи бројки на новозаразени лица, но и поради стравувањата и ...

(Видео) Д-р Стевановиќ: Секое несоодветно земање на лек, па дури и суплемент може да донесе несакани дејствија

Либертас - 01.12.2020

Директорката на Инфективна клиника, д-р Милена Стевановиќ вечерва во емисијата „Клик плус“ на ТВ21 потенцира дека земањето антибиотици на своја рака може да донесе несакани дејства. -Превентивното земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано.

Д-р Стевановиќ: Секое несоодветно земање на лек, па дури и суплемент може да донесе несакани дејствија

24Инфо - 01.12.2020

Д иректорката на Инфективна клиника, д-р Милена Стевановиќ вечерва во емисијата „Клик плус” на ТВ21 потенцира дека з емањето антибиотици на своја рака може да донесе несакани дејства. -Превентивното земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано.

Д-р Стевановиќ: Секое несоодветно земање на лек, па дури и суплемент може да донесе несакани дејствија

Press24 - 01.12.2020

Директорката на Инфективна клиника, д-р Милена Стевановиќ вечерва во емисијата „Клик плус“ на ТВ21 потенцира дека земањето антибиотици на своја рака може да донесе несакани дејства. -Превентивното земање на антибиотици дефинитивно не е оправдано.