TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Среде Амазонската прашума откриле ѕид од ледено доба: Научниците изненадени од деталите на него...

Точка - 01.12.2020

Во Амазонската прашума откриени се карпи на кои што се насликани околу десет илјади животни и луѓе. Цртежите настанале пред 12.500 години и сè уште се јасно видливи на ѕидот кој што се протега на должина од околу осум километри, а се наоѓа во ...

Во срцето на амазонската прашума пронајдена „Античката сикстинска капела“ стара над 12 000 години

Порта 3 - 01.12.2020

Во амазонската прашума откриена е карпа прекриена со уметнички прикази на животни и луѓе, за кои се верува дека се стари 12 и пол илјади години. Ѕидот е долг околу десет километри и археолозите веќе го нарекоа „Античка сикстинска капела“ поради ...

(ФОТО) Во амазонската прашума е откриена „Сикстинска капела на древните“

Екран - 30.11.2020

Една од најголемите светски колекции на праисториска карпеста уметност е откриена во амазонската прашума. Археолозите пронајдоа десетици илјади цртежи на животни и луѓе создадени до пред 12.500 години на карпи што се протегаат скоро осум километри ...

Во Амазонската прашума откриен ѕид од ледено доба со насликани луѓе и животни

Кајгана - 30.11.2020

Во Амазонската прашума се откриени карпи на кои се насликани десетина илјади животни и луѓе. Цртежите се стари 12.500 години и сè уште се јасно видливи на ѕидот, кој се протега скоро 8 км и се наоѓа во Колумбија.

Во Амазонската прашума откриен ѕид од ледено доба со насликани луѓе и животни

USB - 01.12.2020

Во Амазонската прашума се откриени карпи на кои се насликани десетина илјади животни и луѓе. Цртежите се стари 12.500 години и сè уште се јасно видливи на ѕидот, кој се протега скоро 8 км и се наоѓа во Колумбија.