TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ во борба против лажните вести

Алсат-М - 13.01.2018

Европската Унија формираше група на високо ниво од 39 експерти за да се бори против лажните вести и дезинформациите на интернет, се вели во писмена изјава на Европската комисија. Оваа група ќе придонесе во развојот на стратегија на ЕУ за борба ...

Макрон им објави војна на „лажните вести“...

Н.Македонија - 13.01.2018

Францускиот претседател сака да го забрани ширењето дезинформации за време на изборните кампањи во државата, но многумина се прашуваат кој ќе утврдува дали вестите се лажни Светските лидери и чуварите на информациите се мачат да одлучат како ...

Марс напаѓа со лажни вести

Нова ТВ - 12.01.2018

Лажните вести се чини дека постоеле отсекогаш, како во старата приказна за овчарчето кое за да се забавува ги лажело селаните дека го нападнале волци, за потоа кога вистина било нападнато тие да не му веруваат.

ЕУ им објави војна на лажните вести

Локално - 13.01.2018

Европската Унија формира група на високо ниво од 39 експерти за да се бори против лажните вести и дезинформациите на интернет, се вели во писмена изјава на Европската комисија. Групата ќе придонесе во развојот на стратегија на ЕУ за борба против ...