TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дефектолозите со лоши податоци; Бројот на децата со проблеми во говорот се зголемува, причините се различни

Скопје инфо - 17.05.2018

Бројот на децата со проблеми во говорт се зголемува. Причините се различни, а периодот на оспособување на овие деца за секојдневниот живот и за образование е макотрпен и долготраен. За надминување на говорните проблеми со децата неминовнио е да ...

„Тајните“ на холандските родители заради кои нивните деца се прогласени за најсреќни на светот

Црнобело - 17.05.2018

Според УНИЦЕФ, Холандија е прогласена за земја во која децата се најсреќни. Почитта и грижата за нивото на нивното здравје, безбедноста, желбата за учење и многу други фактори се причини за тие да бидат карактеристични како најсреќни деца во светот.

Ужинка со поминат рок, скиснат сутлијаш, каква храна им се давала девет месеци на децата во ОУ „11 Октомрви“?!

Република - 16.05.2018

После скиснат сутлијаш, недоварена манџа, овенат спанаќ, шесторазредно месо на ред е ужинка со поминат рок, ваква објава од родител се појави на социјалните мрежи со обвинение дека во учичиштето ОУ 11 Октомври на децата веќе девет месеци им се дели ...

Богдановиќ: Во најбрз можен рок ќе најдеме решение за состојбата во „ОУ 11 Октомври“

Република - 16.05.2018

Градоначалникот на Општина Центар Сашо Богдановиќ за „Република“ изјави дека во петок е договорена средба со родителите кои се пожалија на храната и добавувачот во „ОУ 11 Октомври“. Како што вели Богдановиќ и порано имал средба со група родители и ...

Бројот на децата со проблеми во говорот се зголемува, причините се различни

Локално - 18.05.2018

Бројот на децата со проблеми во говорот се зголемува. Причините се различни, а периодот на оспособување на овие деца за секојдневниот живот и за образование е макотрпен и долготраен. За надминување на говорните проблеми со децата неминовнио е да ...

Ужинка со поминат рок, скиснат сутлијаш, каква храна им се давала девет месеци на децата во ОУ „11 Октомрви“?!

Скопје инфо - 17.05.2018

После скиснат сутлијаш, недоварена манџа, овенат спанаќ, шесторазредно месо на ред е ужинка со поминат рок, ваква објава од родител се појави на социјалните мрежи со обвинение дека во учичиштето ОУ 11 Октомври на децата веќе девет месеци им се дели ...