TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каменос потсети дека нема решавање на името без референдум

Фактор - 14.01.2018

Контроверзниот грчки политичар Панос Каменос ја потсети грчката политичка елита дека спорот за името нема да се реши без да се одржи референдум на кој ќе се изјаснат граѓаните на Грција, што е уште еден негов обид за добивање на политички поени на ...

Националниот совет на Независни Грци ја потврди позицијата против терминот Македонија

+инфо - 12.01.2018

Каменос, во неговиот говор на неколку пати повторил дека Македонија е една и грчка, а како прифатливо решение го предложи името Вардарска. Независни Грци не отстапуваат од нивната позиција против употребата на терминот Македонија за нашата земја.

Националниот совет на Независни Грци ја потврди позицијата против терминот Македонија...

Н.Македонија - 12.01.2018

Националниот совет на Независни Грци ја потврди позицијата против терминот Македонија Независни Грци не отстапуваат од нивната позиција против употребата на терминот Македонија за нашата земја.