TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните од источниот регион приморани да одат во Скопје или Струмица за комопјутерска томографија

Алфа - 13.01.2018

За прегледи на Компјутерска томографија пациентите од Истокот се приморани наместо во Штип, истите да ги прават во Струмица или Скопје. За прегледи на Компјутерска томографија пациентите од Истокот се приморани наместо во Штип, истите да ги прават ...

Не работи томографот во штипската Клиничка болница

Телма - 13.01.2018

Компјутерскиот томограф за пациентите од источна Македонија е надвор од функција. Овој апарат во штипската Клиничка болница се расипал, па сега пациентите прегледите мора да ги парават на томографите во Струмица или Скопје.

Дотраени и ненавремено сервисирани апарати ги пренасочуваат пацинетите од истокот кон Скопје

Сител - 13.01.2018

Пациенти од Истокот се жалат дека дел од апаратите во штипска клиничка се надвор од функција, поради што се приморани здравствените услуги да ги бараат по скопските клиники. Првиот човек на болницата не ги негира нивните забелешки, но тврди дека ...

Во штипската Клиничка болница не работи Компјутерскиот томограф

+инфо - 13.01.2018

Поправкат анпаратот за магнетна резонанца, дензитометарот, апаратот за анестезија и другите апарати, чинеле повеќе од 80.000 евра. Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница е расипан, па пациентите од источниот регион мора овие прегледи ...

Ако се разболиш во Штипско, ќе се лечиш во Скопје

Вечер - 13.01.2018

Пациенти од Истокот се жалат дека дел од апаратите во штипска клиничка се надвор од функција, поради што се приморани здравствените услуги да ги бараат по скопските клиники. Првиот човек на болницата не ги негира нивните забелешки, но тврди дека ...

Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница не работи...

Н.Македонија - 13.01.2018

Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница не работи Штип, 13 јануари 2018 (МИА) - Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница е расипан, па пациентите од источниот регион мора овие прегледи да ги вршат на томографите во ...

Не работи томографот во штипската Клиничка болница

Нова ТВ - 13.01.2018

Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница е расипан, па пациентите од источниот регион мора овие прегледи да ги вршат на томографите во болницата во Струмица или во Клиничкиот центар во Скопје.

Во штипската Клиничка болница не работи компјутерскиот томограф

Либертас - 13.01.2018

Компјутерскиот томограф во штипската Клиничка болница е расипан, па пациентите од источниот регион мора овие прегледи да ги вршат на томографите во болницата во Струмица или во Клиничкиот центар во Скопје.