TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците создадоа нова сорта јаболки , што може да се чуваат цела година во фрижидер

Канал5 - 01.12.2019

Новата сорта на јаболка наречена Cosmic Crisp, што научно се развива веќе две децении и се претпоставува дека ќе остане свежа до една година во фрижидер, од денес е на американскиот пазар, пренесува BBC.

Од лабораторија на трпеза: Нова сорта јаболки, кои во фрижидер траат до една година

Вечер Прес - 01.12.2019

Новата сорта на јаболка, наречена Cosmic Crisp, што научно се развива веќе две децении, веќе е во продажба во САД. Овие јаболки ќе останат свежи во фрижидер до една година. Американската сорта на јаболки за прв пат беше одгледана на државниот ...

Нова сорта јаболка во ладнилник трае една година

Нетпрес - 01.12.2019

Нова сорта јаболка наречена „Cosmic Crisp“ (космички крцкави/свежи), којашто научниците ја развивале две децении и која наводно во домашен фрижидер би требало да трае и цела години, во неделата е понудена на американскиот пазар, пренесува BBC.

Од лабораторија на трпеза: Нова сорта јаболки, кои во фрижидер траат до една година

Скопје24 - 01.12.2019

Новата сорта на јаболка, наречена Cosmic Crisp, што научно се развива веќе две децении, веќе е во продажба во САД. Овие јаболки ќе останат свежи во фрижидер до една година. Американската сорта на јаболки за прв пат беше одгледана на државниот ...