TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крушево со нова понуда за љубителите на алтернативниот туризам

Сител - 27.09.2020

Крушево полека но сигурно се афирмира како атрактивна дестинација за развој на алтернативниот туризам. Освен за параглајдингот Крушево е на добар пат да стане и едно од попривлечните места за планинскиот велосипедизам.

Туристичката асоцијација очекува заживување на секторот догодина

Телма - 27.09.2020

Туристичката асоцијација очекува туризмот да заживее од следната година со оглед дека оваа туристичка сеозна беше тешка, особено без странските туристи. Побараа државата повеќе да работи на промоција на ...

Светски ден на туризмот,мерките за поддршка да продолжат

Канал5 - 27.09.2020

Продолжуваме со мерки за поддршка на туристичкиот сектор изјави денеска министерот за економија Крешник Бектеши на конференцијата за туризам, посветена на светскиот ден ан туризмот. Претставниците на туристичкиот сектор очекуваат мерките за поддршка ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор

ТВ21 - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на граѓаните, истакна ...

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

Опсервер - 27.09.2020

Крушево, 27 септември 2020 () – Алтернативниот туризаме голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево.

Јаневски: Кризата предизвикана од ковид-19 ги извади на површина проблемите во туристичкиот сектор

Скопје1 - 26.09.2020

Кризата предизвикана од ковид-19 ги извади на површина проблемите во туристичкиот сектор кои во многу наврати се занемаруваа, вели директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски.

Конференција за туризам „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време“

Опсервер - 27.09.2020

– Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време“ ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

По повод Светскиот ден на туризмот денеска ќе се одржи Конференција за туризам „Извозна стратегија за поголема додадена ...

Бизнис Вести - 27.09.2020

Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време” ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

Конференција за туризмот како предизвик на новото време

Слободен Печат - 27.09.2020

Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време” ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

Конференција за туризам „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време”

ММС - 27.09.2020

Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време” ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

Конференција за туризам „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време"

Канал5 - 27.09.2020

Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време" ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

Бектеши по повод Светскиот ден на туризмот: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор

24Инфо - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на граѓаните, истакна ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор

Канал5 - 27.09.2020

„Во светски рамки бројот на меѓународните туристи падна за 93% во јуни, во споредба со 2019 година“. Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја ...

Бектеши по повод Светскиот ден на туризмот: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор

Независен - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на граѓаните, истакна ...

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

Независен - 27.09.2020

Алтернативниот туризаме голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево. Особено за алтрнативниот, констатираа учесниците на работилницата на оваа тема во ...

Бектеши: Продолжува поддршката за туристичкиот сектор во текот на пандемијата

Слободен Печат - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

MakPress - 27.09.2020

Алтернативниот туризаме голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево. Особено за алтрнативниот, констатираа учесниците на работилницата на оваа тема во ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

Бизнис Вести - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

Либертас - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

iPortal - 27.09.2020

Алтернативниот туризаме голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево. Особено за алтрнативниот, констатираа учесниците на работилницата на оваа тема во ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

MakPress - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

Либертас - 27.09.2020

– Алтернативниот туризаме голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево. Особено за алтрнативниот, констатираа учесниците на работилницата на оваа тема ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

Граѓански збор - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата

Кајгана - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од COVID-19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на граѓаните.

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор

МКД - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од ковид-19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на граѓаните.

Со велосипедизам, Крушево развива алтернативен туризам

Кајгана - 27.09.2020

Алтернативниот туризам е голем спас за туризмот во Крушево. Природните реткости, велосипедските патеки и оние кои се градат се голем потенцијал за туризмот во Крушево. Особено за алтрнативниот, констатираа учесниците на работилницата на оваа тема во ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

24 Вести - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Бектеши: Продолжуваме со мерки за поддршката за туристичкиот сектор за побрзо надминување на кризата предизвикана од ...

Вечер Прес - 27.09.2020

Здравствено-економската криза предизвикана од пандемијата од КОВИД – 19 од која најголеми негативни последици претрпе туризмот, ја покажа важната улога која ја има туристичкиот сектор во целокупната економија на државата, но и во животот на ...

Туристичките работници очекува заживување на секторот догодина

Нетпрес - 27.09.2020

Туристичката асоцијација очекува туризмот да заживее од следната година со оглед дека оваа туристичка сеозна беше тешка, особено без странските туристи. Побараа државата повеќе да работи на промоција на туризмот.

Конференција за туризам „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време“

MakPress - 27.09.2020

Конференција за туризам насловена „Извозна стратегија за поголема додадена вредност на туризмот како предизвик на новото време“ ќе се одржи денеска по повод Светскиот ден на туризмот. На конференцијата ќе се обрати министерот за економија Крешник ...

Јаневски: Кризата ги извади на површина постоечките проблеми во туризмот

360 степени - 26.09.2020

Кризата предизвикана од ковид-19 ги извади на површина проблемите во туристичкиот сектор кои во многу наврати се занемаруваа, вели директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски.