TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како ќе го препознаете фашизмот?

Либертас - 11.06.2019

Како ќе го препознаете фашизмот? По длабоката омраза кон метафората, кон фигуративноста, кон можноста нештата да значат повеќе работи, да се менуваат, да искусуваат нови релации, а со тоа и трансформации, и така да стануваат непрепознатливи.

„Викенд на гордоста“ во Скопје

CivilMedia - 11.06.2019

Викендов во Скопје започна седмиот по ред „Викенд на гордоста“, фестивал за квир уметност, во организација на Коалицијата Маргини и ЛГБТИ Центарот за поддршка при Хелсиншкиот комитет. „Целта на серијата настани во рамките на Викендот на гордоста е ...

Рон Ејти: Исцрпени се политичките можности за дејствување

Телма - 10.06.2019

Сведочиме на време во кое се исцрпени политичките можности за дејствување без оглед дали припаѓате на десниот или на левиот камп, смета Рон Ејти кој во последните 40 години направи тектонски поместувања со своите перформанси во рамките на ...

Како ќе го препознаете фашизмот?

Окно - 12.06.2019

Како ќе го препознаете фашизмот? По длабоката омраза кон метафората, кон фигуративноста, кон можноста нештата да значат повеќе работи, да се менуваат, да искусуваат нови релации, а со тоа и трансформации, и така да стануваат непрепознатливи.