TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватите меѓу првите во светот тестираат дигитален пасош

Иновативност - 02.10.2023

Хрватска и Финска се првите членки на ЕУ кои развиваат и реализираат проекти за дигитални патни исправи. Во саботата на Цветниот плоштад во Загреб на сите заинтересирани граѓани им беше понудена можноста да го преземат дигиталниот пасош во мобилна ...

Драган е првиот човек во регионот кој ја преминал границата без пасош: Како успеал да го направи тоа?

4NEWS - 30.09.2023

Планот е сите земји од Европската унија да се префрлат на дигитални пасоши до 2030 година „Ви посакувам добро утро од Лондон“, напиша новинарот Драган Петриќ од Хрватска, наведувајќи дека тој е првиот човек во родната земја, а можеби и меѓу првите ...

Драган е првиот човек во регионот кој ја преминал границата без пасош: Како успеал во тоа?

ТВ21 - 30.09.2023

Планот е сите земји од Европската унија да се префрлат на дигитални пасоши до 2030 година „Ви посакувам добро утро од Лондон“, напиша новинарот Драган Петриќ од Хрватска, наведувајќи дека тој е првиот човек во родната земја, а можеби и меѓу првите ...