TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тајани се извини за изјавата: Не сакав никого да навредам

Канал5 - 11.02.2019

На почетокот на пленарната седница на Европскиот парламент , претседателот Антонио Тајани изрази жалење , доколку погрешно биле разбрани неговите изјави за Истра и Далмација. Политичарите од Хрватска и Словенија излегоа со остри реакции по изјавата ...

Шефот на Европскиот парламент ги разбесни Хрватите и Словенците

МКД - 11.02.2019

Претседателот на Европскиот парламент Антониот Тајани ги разбесни Хрватите и Словенците. Тој на церемонија на одбележување на Денот на сеќавање во италијанска Базовица ги нарече Истра и Далмација италијански.

Тајани ги налути Словенците и Хрватите со изјава за Истра

Локално - 11.02.2019

„Да живее Трст, да живее италијанска Истра, да живее италијанска Далмација“, изјави претседателот на Европарламентот Антонио Тајани во говорот по повод Денот на сеќавање на жртвите на егзодусот од Истра, Риека и Далмација, одржан во италјанската ...

Тајани ги налути Словенците и Хрватите со изјава за Истра

Вечер - 11.02.2019

„Да живее Трст, да живее италијанска Истра, да живее италијанска Далмација“, изјави претседателот на Европарламентот Антонио Тајани во говорот по повод Денот на сеќавање на жртвите на егзодусот од Истра, Риека и Далмација, одржан во италјанската ...

Тајани ги налути Словенците и Хрватите со изјава за Истра

Н.Македонија - 11.02.2019

„Да живее Трст, да живее италијанска Истра, да живее италијанска Далмација“, изјави претседателот на Европарламентот Антонио Тајани во говорот по повод Денот на сеќавање на жртвите на егзодусот од Истра, Риека и Далмација, одржан во италјанската ...

Тајани ги налути Словенците и Хрватите со изјава за Истра

MTM - 12.02.2019

„Да живее Трст, да живее италијанска Истра, да живее италијанска Далмација“, изјави претседателот на Европарламентот Антонио Тајани во говорот по повод Денот на сеќавање на жртвите на егзодусот од Истра, Риека и Далмација, одржан во италјанската ...