TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астронаутите на НАСА изгубија кутија со алатки за време на вселенска прошетка

Во Центар - 15.11.2023

Астронаутите на НАСА случајно ја изгубиле кутијата со алатки за време на прошетката надвор од Меѓународната вселенска станица – и сега кутијата што лебди во вселената може да биде видлива од Земјата.

На астронаутите им испадна торба со алати во вселената, а може да се види од Земјата

Факултети - 14.11.2023

Секој што работел доживеал да му испадне чекан, шрафцигер или да ја испушти торбата со алати додека поправа низ домот. Но, кога поправате нешто во вселената, тоа значи дека треба да се збогувате со алатот.

Неверојатна глетка: На астронаутите им испаднала чанта со алат, се гледа од Земјата

Кумановски м. - 14.11.2023

Торба со алат изгубена од астронаутите на НАСА Јасмин Могбели и Лорал О’Хара може да се види како лебди во вселената дури и со двоглед. Астронаутите биле на нивната прва вселенска прошетка надвор од Меѓународната вселенска станица кога нивната торба ...

Астронаутки на НАСА изгубиле торба во вселената, може да се види и со двоглед

Курир - 13.11.2023

Торбата е забележана со помош на надворешни камери, но бидејќи е оценето дека не претставува ризик за станицата, најверојатно ќе остане „плута“ во вселената и заедно со станицата ќе ротира околу Земјата Астронаутките на НАСА, Јасмин Могбели и Лорал ...

ТОРБА ВРЕДНА 100.000 ДОЛАРИ КРУЖИ НАД ЗЕМЈАТА: Може да се види со двоглед, но дали ќе падне на нечија глава?

Денар - 13.11.2023

Секој градежен работник кој некогаш случајно ги оставил своите алатки на своето работно место, сега има нешто заедничко со астронаутите на НАСА, кои изгубиле торба со алатки од 100.000 долари за време на вселенска прошетка на 1 ноември, објави ...

ФОТО | Во вселената лета торба со алати што ја изгубиле двајца астронаути: Може да се види со двоглед

Слободен Печат - 14.11.2023

Торба со алатки изгубена од астронаутите на НАСА Јасмин Могбели и Лорал О’Хара може да се види како лебди во вселената дури и со двоглед. Астронаутите биле на нивната прва вселенска прошетка надвор од Меѓународната вселенска станица (ISS) кога ...