TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Руските космонаути објавија снимка од ИСС по незгодата (ВИДЕО)

МКД - 02.08.2021

Руските космонаути снимија кратко видео од обиколката на внатрешноста на истражувачкиот модул на Меѓународната вселенска станица (ИСС) во кој во четвртокот, неколку часа по спојувањето, се случи незгода поради која целата станица накратко беше без ...

Руските космонаути објавија снимка од МВС по инцидентот

Кајгана - 02.08.2021

Руските космонаути снимија кратка видеотура низ внатрешноста на истражувачкиот модул на Меѓународната вселенска станица (МВС), во која во четвртокот се случи несреќа, неколку часа по слетувањето, поради што целата станица накратко беше надвор од ...

Руските астронаути објавија снимка по инцидентот на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Канал5 - 01.08.2021

Руските астронаути снимиле кратка видео турнеја низ внатрешноста на модулот за истражување на Меѓународната вселенска станица (ИСС), во која се случи несреќата во четвртокот, неколку часа по слетувањето.

Дефект или човечка грешка: Меѓународната вселенска станица останала без контрола

Канал5 - 31.07.2021

За загубата на контролата врз Меѓународната вселенска станица (МВС), виновна е грешка во софтверот или евентуален недостаток на човечко внимание. Но работата продолжува на активирање на ново поврзаниот модул, велат руските вселенски службеници.