TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експерименталниот филм – иднина на современата кинематографија

Локално - 16.05.2016

Експерименталните филмофи „Селфи“ и „Фи“ кои беа прикажани во Кино култура (14.05.2016) го отворија прашањето за формата на филмот, креативниот процес и различните медиумски алатки кои можат да бидат употребени во создавањето на филмскиот наратив.

Експериментални филмови во „Кино култура“

Утрински - 14.05.2016

Во „Кино култура“ вечерва, со почеток од 20 часот, премиерно ќе биде прикажан британскиот експериментален филм „Селфи“ (80 мин.) во режија на Вилијам Браун, по што ќе следува проекција на исто така експерименталниот филм „Фи“ (20 мин.

Премиера на „Селфи“ во Кино култура

+инфо - 13.05.2016

Британскиот експериментален филм „Селфи“ во режија на Вилјам Браун ќе биде премиерно прикажан утре во 20 часот во Кино култура (Скопје), најавува проекцијата на експерименталните филмови, „Селфи“ и „Фи“.

Премиера на експериментални филмови во Кино култура

Локално - 13.05.2016

Утре (14.05.2016), со почеток од 20 часот во Кино култура (Скопје) премиерно ќе биде прикажан британскиот експериментален филм „Селфи“(80 мин) во режија на Вилјам Браун. По втор пат, филмофилите ќе имаат можност да го гледаат експерименталниот филм ...

Премиера на филмот „Селфи“ во Кино култура

Стандард - 13.05.2016

Британскиот експериментален филм „Селфи“ во режија на Вилјам Браун ќе биде премиерно прикажан утре во 20 часот во Кино култура (Скопје), најавува проекцијата на експерименталните филмови, „Селфи“ и „Фи“.

Проекции на експериментални филмови во Кино Култура

А1 On - 13.05.2016

„Филмофилска продукција“ организира проекции на експерименталните филмови, „Селфи“ и „ФИ“. Настанот е најавен за утре (14.05), со почеток од 20 часот во Кино Култура. Британскиот експериментален филм „Селфи“(80 мин) во режија на Вилјам Браун ќе биде ...

Експериментални филмови во Кино Култура

Вечер Прес - 14.05.2016

На проекциите ќе присуствуваат двајцата режисери. Во Кино Култура во Скопје, вечерва (14.05) во 20 часот “Филмофилска продукција" организира проекции на експерименталните филмови, „Селфи" и „ФИ".