TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Просечната плата доволна само за храна и сметки

Deutsche Welle - 06.12.2018

Растот на платите не ја поместува Македонија од дното куповната моќ на населението. Граѓаните се загрижени, властите - оптимисти. Обемниот пакет социјални реформи треба да донесе позитивни промени. Половина плата за полн фрижидер.

Просечната плата доволна само за храна и сметки, а каде се другите потреби?

Скопје инфо - 06.12.2018

Дека македонската плата стигнува само за сметки и едвај протуркување на месецот покажуваат и официјалните статистички податоци. -Јас имам минимална плата. Повеќе од половина ми е потребно за да го наполнам фрижидерот.

Просечната плата доволна само за храна и сметки

Либертас - 06.12.2018

Растот на платите не ја поместува Македонија од дното куповната моќ на населението. Граѓаните се загрижени, властите – оптимисти. Обемниот пакет социјални реформи треба да донесе позитивни ...

Министерството за култура вработува, плата до 31.305 денари

еМагазин - 06.12.2018

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 3 државни службеници во Министерството за култура. Се бараат кандидати за следните работни места: помошник раководител на сектор за заштита на културно наследство за плата од 31.305 денари, ...

Со просечна плата до нов автомобил?

Скопје инфо - 05.12.2018

Македонските возачи со просечната плата тешко може да си дозволат да купат нов автомобил. Најевтините модели чинат нешто помалку до 10.000 евра и тоа со доста сиромашен пакет дополнителна опрама, без клима и радио.

Фондот за здравствено осигурување вработува, плата до 23.916 денари

еМагазин - 05.12.2018

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на четворица јавни службеници во Фондот за здравствено осигурување на Македонија. Се бараат кандидати за следните работни места: контролор во Одделение за контрола, Подрачна служба Скопје за ...