TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

70 години театар Војдан Чернодрински

Тера - 17.02.2020

Со премиерната изведба на претставата „ Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, од понеделник 17 февруари започнува одбележувањето на 70 години од формирањето на театарот „Војдан Чернодрински“.

Претставата „Лажговци“ премиерно за 70 години театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Н.Македонија - 17.02.2020

Со премиерата на претставата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски вечерва од 19.30 часот , театарот „Војдан Чернодрински“ – Прилеп ги започнува активностите за одбележување на јубилејот 70 години од постоењето.

Му славиме јубилеј на театар што не постои

Н.Македонија - 17.02.2020

Седумдесет години прилепски театар „Војдан Чернодрински“ Со премиерата на претставата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски и со манифестацијата „Недела на театарот“, во која ќе се изведат неколку претстави од тековниот репертоар од денеска до 23.

ЈУБИЛЕЈ: Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ слави 70 години

Слободен Печат - 17.02.2020

Театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп на 18 февруари ќе одбележи 70 години од основањето. Во седумте децении на развој и растеж на театарот главниот акцент беше ставен на домашното драмско творештво, со што стана бренд со врвни перформанси.

„Лажговци" – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Канал5 - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински" вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци" од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

А1 On - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

CivilMedia - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци” – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Република - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци” од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Нетпрес - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

MakPress - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.