TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како функционираат градинките во неколку европски земји

Деца - 26.10.2021

Грижата за децата е деликатна тема и често варира од земја до земја. Персоналот од градинките во Виена неодамна бараше подобри услови и повеќе работници за установите. Тоа следуваше по неодамнешен извештај од Институтот „Еко Австрија“, кој тврди ...

Кои грешки на родителите им ја отежнуваат работата на воспитувачите во градинка?

Кајгана - 25.10.2021

Воопшто не е лесно да оставиш дете во градинка, особено кога ти се залепило за раката или ногата. Сепак, брзиот начин на живот налага детето да оди во градинка, а освен тоа, ова е одличен начин за социјализација на детето.

Кои грешки на родителите им ја отежнуваат работата на воспитувачите во градинка?

Пулс24 - 25.10.2021

Воопшто не е лесно да оставиш дете во градинка, особено кога ти се залепило за раката или ногата. Сепак, брзиот начин на живот налага детето да оди во градинка, а освен тоа, ова е одличен начин за социјализација на детето.