TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарскиот амбасадор во Тирана, во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на ...

Фокус - 14.02.2020

Македонската заедница во Албанија, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. Особено сме загрижени што нашата земја потклекна под притисокот на Бугарија, со ...

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Нетпрес - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

MakPress - 14.02.2020

Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во Тирана, по повод Националниот празник на Србија,15-ти февруари, порача дека Приштина и Белград треба да ги решат историските проблеми за да не ...

Мета за дијалогот меѓу Србија и Косово: Време е да се реши проблемот, имав среќа да запознам еден голем водач, ...

Локално - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

MakPress - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Алсат-М - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Либертас - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Васил Стерјовски во албанскиот Парламент: „Бугарскиот амбасадор во Тирана, ветил компјутери и барал изучување на ...

А1 On - 14.02.2020

Македонската заедница во Албанија, според пратеникот на „Македонска алијанса за европска интеграција“, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство.

Бугарскиот амбасадор во Тирана во единствената македонска општина – Пустец, ветувал компјутери и барал изучување на ...

AKO - 14.02.2020

Тирана, 14. Февруари – Македонската заедница во Албанија, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. Особено сме загрижени што нашата земја потклекна под притисокот ...

Бугарскиот амбасадор во Албанија во Пустец ветувал компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик

OhridNews - 14.02.2020

„Македонската заедница во Албанија, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти да го асимилираат нашето малцинство. Особено сме загрижени што нашата земја потклекна под притисокот на Бугарија, со ...

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои, институциите да не потклекнат на притисоците

Канал5 - 14.02.2020

Стерјовски посочи дека бугарско малцинство во Албанија не постои. Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја ...

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Вечер Прес - 14.02.2020

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во ...

Стерјовски: Бугарско малцинство во Албанија не постои

MakPress - 14.02.2020

Пратеникот од единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, на пленарна седница на Парламентот во Тирана, ја изнесе, како што рече, загриженоста на македонската заедница во ...

Бугарско малцинство во Албанија не постои

МКД - 14.02.2020

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад. Во името на партија која ги претставува Mакедонците во Албанија – Македонска алијанса за европска ...

„Бугарско малцинство во Албанија не постои, Бугарија да не го злoyпотребува членството во ЕУ за уцeни“ (ВИДЕО)

365 - 14.02.2020

Бугарија да не го користи членството во ЕУ, а Албанија да не потклeкнува, порача на пленарна седница на Парламентот во Тирана Васил Стерјовски, пpaтеникот од единствената македонска пapтија во нашиот западен сосед – Македонска алијанса за европска ...