TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реконструирана Спомен - костурницата во Велес

Сител - 15.01.2016

Заврши реконструкцијата на велешката Спомен - костурница. Објектот доби нова хидроизолација, уредена е внатрешноста, саниран е мозаикот. Обновата на Спомен - костурницата ја финансираше Министерството за култура.

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Нетпрес - 15.01.2016

Министерката за култура, Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо Чадиев и директорите на културните институции од градот денеска изврши увид на завршената ...

Заврши реконструкцијата на спомен - костурницата во Велес

Канал5 - 15.01.2016

Комплетно е реконструирана велешката спомен костурница. Министерството за култура ја финансираше реализацијата на сите градежни зафати на спомен обележјето. За таа цел од буџетот беа издвоени вкупно 4,5 милиони денари.

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Сител - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Курир - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Денешен - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Press24 - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Вистина.мк - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Lider - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

А1 On - 15.01.2016

Во завршената реконструкција на Спомен-костурницата од НОВ во Велес денеска увид направи министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска заедно со директорот на Националниот конзерваторски центар Мемет Селмани, градоначалникот на Велес Славчо ...

Канческа-Милевска ја посети Спомен-костурницата од НОВ во Велес

МРТ - 15.01.2016

Канческа-Милевска информираше дека во реконструкцијата на овој значаен споменик на културата од НОВ, која траеше во изминатите неколку години, Министерствто за култура од својот буџет издвоило 4,5 милиони денари.