TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nokia 8.1 е еден од првите брендови со Android 10 надградба

Телефони.мк - 09.10.2019

Шампионот за софтвери во мобилниот свет, го лансира најновиот Android 10 . Еден од првите уреди што ќе биде промовиран со овој софтвер е Nokia 8.1, од повисоката средна класа. Супер е тоа што овој уред што не му припаѓа на Google ја добива ...

Како да активирате Dark Mode на Instagram за Android и iOS уреди?

Кајгана - 09.10.2019

Досега само некои Android уреди ја поддржуваа оваа опција, а сега сите Instagram корисници, вклучувајќи ги оние со уреди со iOS оперативен систем ќе може да ја активираат опцијата Dark Mode (темен режим).

Instagram доби темна тема и нов „Create“ дел на Stories камерата

Smartportal - 09.10.2019

Две нови функции по тргањето на „Following“ делот од апликацијата Од вчера Instagram официјално ја доби најавената темна тема која белата боја на апликацијата ја менува со црна и на делови темно сива боја.

Windows 10 preview овозможува Android повици на PC

USB - 09.10.2019

Windows 10 Your Phone поддршката за повикување за повици пристигна и веќе е достапна за корисниците. Microsoft го објави Windows 10 Insider Preview за Fast ring тестери, кој додава можност за поврзување од компјутер.

Безбедносен пропуст што може да загрози над 100 милиони Android-и

Телефони.мк - 09.10.2019

Безбедносните експерти од Google објавија дека откриле безбедносен пропуст во оперативниот систем Android, кој би можел да загрози над 100 милиони смартфони низ светот. Тие го откриле тоа уште во 2017 година, по што била креирана закрпа, но со ...

Instagram потемне на Android и iPhone

Телефони.мк - 08.10.2019

Instagram ја активираше опцијата за употреба на темниот режим на работа како на Android смартфоните, така и на iOS мобилната платформа за iOS со оглед на тоа што се повеќе уреди имаат OLED екрани, па со црната боја и позадина може повеќе да заштедат ...

Instagram воведе темен режим за iPhone уредите со iOS 13

USB - 08.10.2019

Instagram ја унапреди својата iPhone апликација, така што на смартфоните на Apple со оперативниот систем iOS 13 сега е достапен темен режим на работа, кој корисниците долго го чекаа. Прегледот на новости и отворањето Story се значително полесни за ...

Мобилни апликации со кои ќе се чувствувате попаметно

Кафе пауза - 08.10.2019

На Интернет најчесто комуницираме и добиваме информации, а сѐ почесто, го користиме и за учење. Сепак, секогаш постои некоја корисна апликација за која што не сме слушнале, а би ни користела во секојдневието.