TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто на некои луѓе им е тешко да ослабат

Во Центар - 19.01.2022

Научниците со години тврдат дека дебелината не е предизвикана само од недостаток на спортска активност и прејадување. Сега експертите од Кралскиот колеџ во Лондон открија десетици други делови од нашата ДНК кои влијаат на метаболизмот и играат ...

Дел од проблемот со дебелеењето се должи на ДНК-та на човекот

ТВ21 - 18.01.2022

Науката со години тврди дека вишокот килограми не е предизвикан само од недостаток на дисциплина и прејадување. Истражувачите од Кралскиот колеџ во Лондон, пак, сега открија десетици делови од човечката ДНК кои влијаат на метаболизмот, што игра ...