TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) ДИК почнува кампања за референдумот: „Твој став – твое право“

Макфакс - 14.09.2018

„Твој став – твое право“ е слоганот со кој од утре Државната изборна комисија ќе почне кампања за информирање на граѓаните за референдумот, кој ќе се одржи на 30 септември. Од Комисијата појаснуваат дека ќе емитуваат три видеозаписи – едниот дел ќе ...

Изборниот законик продуцира повреди на гласачкото право!

CivilMedia - 14.09.2018

Ние во текот на нашата работа на долгорочното набљудување на референдумскиот процес забележуваме дека изборниот законик сè уште страда од сериозни недостатоци кои може да резултираат со повреда на гласачкото право.

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

А1 On - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање.

(ВИДЕО) ДИК почнува со кампања за референдумот: „Твој став-твое право”

А1 On - 14.09.2018

„Твој став – твое право” е слоганот под кој од утре Државната изборна комисија ќе почне со кампања за информирање на граѓаните за референдумот кој ќе се одржи на 30 септември. Од Комисијата појаснуваат дека ќе емитуваат три видео записи – едниот дел ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Канал5 - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање Од ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Курир - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Н.Македонија - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Либертас - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...

Бесплатна телефонска линија: Граѓаните овде ќе може да пријават повреда на гласачко право

Press24 - 29.03.2019

Во канцеларијата на Народниот правобранител, од понеделник (1 април) граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија 0800 54321. Сите непрaвилности може да се пријават во текот на предизборниот ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Слободен Печат - 13.09.2018

Од Канцеларијата на народниот правобранител укажуваат на правото на непосредно изјаснување и сметаат дека изјаснувањето на граѓаните и нивниот став по однос на ова референдумско прашање, е и нивна обврска и активен придонес за иднината на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Независен - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање.

Бесплатна телефонска линија на Народниот правобранител за референдумот

Макфакс - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум информира дека од понеделник, 17 септември, ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно ...

Народниот правобранител го отвори бесплатниот телефон 0800 54321 за пријава на спречување да се гласа на референдумот

Сакам да кажам - 13.09.2018

Народниот правобранител од понеделник, 17 септември, ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Скопје инфо - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање.

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Радио МОФ - 13.09.2018

Во пресред на референдумот најавен за 30 септември, Народниот правобранител од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, за да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Бриф - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

1tv - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање.

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

iPortal - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

MTM - 13.09.2018

Народниот правобранител утре ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на нивното мислење и став по однос на референдумското прашање.

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на гласачкото право

Алфа - 13.09.2018

Народниот правобранител во пресрет на престојниот референдум од понеделник (17 септември) ќе отвори бесплатна телефонска линија 0800 54321, со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на гласачкото право на слободно изразување на ...