TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светот денеска „се бои“ во портокалово за да се стави крај на насилството врз жени и девојчиња

ТВ21 - 25.11.2021

„Обој го светот портокалово: КРАЈ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ СЕГА!“ е насловена овогодинешната кампања за 16-те дена активизам против насилство врз жени и девојчиња која ќе мобилизира за застапување за инклузивни, сеопфатни и долгорочни стратегии, ...

„Обој го светот портокалово“: Една од три жени на возраст од 15 години биле изложени на физичко или сексуално насилство

еМагазин - 25.11.2021

„Обој го светот портокалово: Крај на насилството врз жените сега“! е насловена овогодинешната кампања за 16-те дена активизам против насилство врз жени и девојчиња која ќе мобилизира за застапување за инклузивни, сеопфатни и долгорочни стратегии, ...

Светот денеска „се бои“ во портокалово за да се стави крај на насилството врз жени и девојчиња

Канал5 - 25.11.2021

Пандемијата само долеа масло на огнот, тортурата врз жените кои што пријавиле семејно насилство во последниве две години значително е зголемена, алармираат невладините организации. Но, велат – хроничниот проблем останува најголем дел од жртвите ...

Светот денеска „се бои“ во портокалово за да се стави крај на насилството врз жени и девојчиња

Вечер Прес - 25.11.2021

„Обој го светот портокалово: КРАЈ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ СЕГА!“ е насловена овогодинешната кампања за 16-те дена активизам против насилство врз жени и девојчиња која ќе мобилизира за застапување за инклузивни, сеопфатни и долгорочни стратегии, ...

Светот денеска се обои во портокалово за да се стави крај на насилството врз жени

Lider - 25.11.2021

Кампањата првично потекнува од активисти на првиот Женски глобален институт за лидерство во 1991 година, потоа продолжува да се координира од Центарот за женско глобално лидерство. „Обој го светот портокалово: КРАЈ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ СЕГА!” е ...

Светот денеска „се бои“ во портокалово за да се стави крај на насилството врз жени и девојчиња

MakPress - 25.11.2021

„Обој го светот портокалово: КРАЈ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ СЕГА!“ е насловена овогодинешната кампања за 16-те дена активизам против насилство врз жени и девојчиња која ќе мобилизира за застапување за инклузивни, сеопфатни и долгорочни стратегии, ...