TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасовски: Кривичното дело „злоупотреба на службата“ е во пораст на ниво на цела држава

Макфакс - 19.04.2018

Безбедносната состојба на подрачјето на Битола е стабилна и се бележи намалување на криминалитетот, рече министерот Оливер Спасовски во изјавата за медиумите по денешната посета на секторот за внатрешни работи во овој град, како и на полициските ...

Спасовски: За 111 отсто се зголемени кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување“

Стандард - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Наскоро почнува изградбата на ИКТ центарот во Прилеп

Орбис - 19.04.2018

ИКТ Центарот во Прилеп ќе почне да се гради набрзо и треба да биде завршен за осум месеци, најави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на Прилеп при која на градоначалникот Илија Јованоски му врачи плакета за ...

Спасовски: Анализираме полициската станица во Прилеп да прерасне во СВР

+инфо - 19.04.2018

Безбедносната состојба е стабилна во градот, на подрачјето на СВР Битола и на ниво на цела држава. Криминалитетот има стапка на опаѓање. Единствено, според податоците од периодот на моето извршување на министерската функција е забележано зголемување ...

Спасовски: Криминалитетот е во опаѓање, зголемен е процентот на откривање на кривичните дела

Н.Македонија - 19.04.2018

Генерално безбедносната состојба во Прилеп е стабилна. И на ниво на земјата криминалитетот има стапка на опаѓање, а зголемување на процентот на откривањето на кривични дела. Ова меѓу другото го изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ...

(Видео) Спасовски: Организираниот криминал не познава граници

Макфакс - 19.04.2018

Oрганизираниот криминал не познава граници и е во постојано движење, и обезбедувањето на сигурна и безбедна средина за живеење за нашите граѓани – што претставува една од основните задачи на службите кои ги раководиме – може да се реализира ...

Спасовски го отвори Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

Орбис - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски на собрание на Асоцијацијата на шефовите на полициските служби во ЈИЕ

CivilMedia - 19.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе присустува на Генералното собрание на Асоцијацијата на шефови на полициски служби на Југоисточна Европа (SEPCA). Генералното собрание ќе се одржи во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид.

(ВИДЕО) Спасовски: Добра селекција на кадри и континуирани обуки за градење на полициски интегритет

А1 On - 18.04.2018

Реформскиот процес во полицијата, за што се однесува и дел од Извештајот на ЕК, е започнат, но нема да биде краток, туку долг процес, оти таа не подразбира само реформа на законите, подзаконските акти, туку и на размислувањето, а токму преку ваквите ...

Спасовски: Опаѓа криминалитетот во Македонија, но за 111 отсто повеќе има злоупотреба на службената положба на ...

Орбис - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Наскоро почнува изградбата на ИКТ центарот во Прилеп

Локално - 19.04.2018

ИКТ Центарот во Прилеп ќе почне да се гради набрзо и треба да биде завршен за осум месеци, најави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на Прилеп при која на градоначалникот Илија Јованоски му врачи плакета за ...

Спасовски во посета на Прилеп : МВР го враќа „маалскиот полицаец“

Канал5 - 19.04.2018

Градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски се сретна со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. На средбата беше разговарано за безбедносната состојба на територијата на општината за состојбите во сообраќајот, како и за изградбата на ИКТ ...

Спасовски: Мора да работиме на зајакнување на полицискиот интегритет

AKO - 18.04.2018

Ниту еден систем, институција, или пак поединечно функционирање не ќе може да претендираат на успешност и особено – кредибилност во своето секојдневно работење и егзистирање, доколку не почиваат на начелото на целовитост на највисоките етички и ...

Спасовски ќе промовира програма за јакнење на интегритетот на полицајците

Макфакс - 18.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе учествува на промоцијата на програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР.

Спасовски на промоција на програмата за „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“

Курир - 18.04.2018

Во Полициската станица Гази Баба денеска ќе биде промовирана програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР – „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“.

(Видео) Спасовски: Организираниот криминал не познава граници

Sky - 19.04.2018

Oрганизираниот криминал не познава граници и е во постојано движење, и обезбедувањето на сигурна и безбедна средина за живеење за нашите граѓани – што претставува една од основните задачи на службите кои ги раководиме – може да се реализира ...

ВИДЕО: Спасовски го отвори Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

А1 On - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски на собрание на Асоцијацијата на шефовите на полициските служби во ЈИЕ

А1 On - 19.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе присустува на Генералното собрание на Асоцијацијата на шефови на полициски служби на Југоисточна Европа (SEPCA). Генералното собрание ќе се одржи во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид.

Спасовски: Добра селекција на кадри и континуирани обуки за градење на полициски интегритет

Сител - 18.04.2018

Реформскиот процес во полицијата, за што се однесува и дел од Извештајот на ЕК, е започнат, но нема да биде краток, туку долг процес, оти таа не подразбира само реформа на законите, подзаконските акти, туку и на размислувањето, а токму преку ваквите ...

Спасовски: За 111 отсто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување“

Курир - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување“, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Наскоро почнува изградбата на ИКТ центарот во Прилеп

+инфо - 19.04.2018

ИКТ Центарот во Прилеп ќе почне да се гради набрзо и треба да биде завршен за осум месеци, најави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на Прилеп при која на градоначалникот Илија Јованоски му врачи плакета за ...

ФОТО: Министерот Спасовски во посета на Прилеп – МВР го враќа „маалскиот полицаец“

Шеталиште - 19.04.2018

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со министерот за внатрешни работи во Владата на Република Македонија, Оливер Спасовски. На средбата беше разговарано за безбедносната состојба на територијата на општина Прилеп, за состојбите во ...

Спасовски ќе промовира програма за јакнење на интегритетот на полицајците

Точка - 18.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе учествува на промоцијата на програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР.

Програмата за „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“

CivilMedia - 18.04.2018

Во Полициската станица Гази Баба денеска ќе биде промовирана програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР – „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“.

Спасовски: Организираниот криминал не познава граници

Точка - 19.04.2018

Oрганизираниот криминал не познава граници и е во постојано движење и обезбедувањето сигурна и безбедна средина за живеење за нашите граѓани – што претставува една од основните задачи на службите што ги раководиме – може да се реализира единствено ...

Спасовски го отвори Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

Сител - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски на собрание на Асоцијацијата на шефовите на полициските служби во ЈИЕ

Сител - 19.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе присустува на Генералното собрание на Асоцијацијата на шефови на полициски служби на Југоисточна Европа (SEPCA). Генералното собрание ќе се одржи во хотелот „Инекс Горица“ во Охрид.

Спасовски: Опаѓа криминалитетот во Македонија, но за 111 отсто повеќе има злоупотреба на службената положба на ...

А1 On - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Спасовски ќе промовира програма за јакнење на интегритетот на полицајците

24Инфо - 18.04.2018

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ќе учествува на промоцијата на програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при ...

Спасовски на промоција на програмата за „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“

А1 On - 18.04.2018

Во Полициската станица Гази Баба денеска ќе биде промовирана програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР – „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“.

(Видео) Спасовски: Организираниот криминал не познава граници

Правдико - 19.04.2018

Oрганизираниот криминал не познава граници и е во постојано движење и обезбедувањето сигурна и безбедна средина за живеење за нашите граѓани – што претставува една од основните задачи на службите што ги раководиме – може да се реализира единствено ...

(ВИДЕО) Спасовски го отвори Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

Бриф - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски: Опаѓа криминалитетот во Македонија, но за 111 отсто повеќе има злоупотреба на службената положба на ...

Либертас - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Спасовски на промоција на програмата за „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“

Сител - 18.04.2018

Во Полициската станица Гази Баба денеска ќе биде промовирана програмата на Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР - „Јакнење на интегритетот на полициските службеници“.

Генерално собрание на Асоцијацијата на шефови на полициски служби на Југоисточна Европа (СЕПКА) во Охрид

iPortal - 19.04.2018

Oрганизираниот криминал не познава граници и е во постојано движење, и обезбедувањето на сигурна и безбедна средина за живеење за нашите граѓани – што претставува една од основните задачи на службите кои ги раководиме – може да се реализира ...

Отворено Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

Н.Македонија - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски: Опаѓа криминалитетот во Македонија, но за 111 отсто повеќе има злоупотреба на службената положба на ...

Локално - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...

Спасовски го отвори Генералното собрание на шефовите на полициите на државите од ЈИЕ

ТВ21 - 19.04.2018

Професионалниот развој на полицијата во регионот зависи од ефикасноста на мерките за спречување и борба против прекуграничниот организиран криминал, како и од развивање на регионалните партнерства меѓу полициите и заедниците.

Спасовски: Опаѓа криминалитетот во Македонија, но за 111 отсто повеќе има злоупотреба на службената положба на ...

Слободен Печат - 19.04.2018

Генерално, во Македонија криминалитетот има стапка на опаѓање, но за 111 насто имаме зголемување на кривичните дела „злоупотреба на службената положба и овластување, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета на ...