TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Независен - 23.05.2024

Меѓународниот ден на Шерлок Холмс, што се прославува во светски рамки во чест на роденденот на авторот Артур Конан Дојл (22 мај 1859 – 7 јули 1930), беше одбележан и во Скопје. Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, ...

Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Република - 22.05.2024

Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, вчеравечер (21 мај), во „Литература.мк“, на улица „Македонија“, беше промовирана збирката раскази „Атакама“ од црногорскиот автор Никола Николиќ.

Враќањето на Шерлок Холмс – настан за фанови

Екран - 22.05.2024

Продолжува богатата програма на првото издание на фестивалот за литература и општа култура, „ВИДИК“, во организација на „Литература.мк“. Денес, со почеток во 19:00 часот во книжарницата на „Литература.мк“ во „Сити мол“, ќе се одржи тематскиот ...

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Рацин - 22.05.2024

Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, вчеравечер (21 мај), во „Литература.мк“, на улица „Македонија“, беше промовирана збирката раскази „Атакама“ од црногорскиот автор Никола Николиќ.

Шерлок Холмс, стендап-комичарот Марјан Георгиевски и „Џез на кирилица“ на фестивалот за литература и општа култура – ...

Рацин - 22.05.2024

Денеска (22 мај), програмата на „Видик“ продолжува со тематскиот интерактивен настан за фанови, „Враќањето на Шерлок Холмс“, што ќе се одржи во 19 часот, во „Литература.мк“, „Сити мол“. На настанот, организиран во чест на денот на раѓањето на сер ...

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Фактор - 22.05.2024

Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, вчеравечер (21 мај), во „Литература.мк“, на улица „Македонија“, беше промовирана збирката раскази „Атакама“ од црногорскиот автор Никола Николиќ.

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Хаштаг - 22.05.2024

Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, вчеравечер (21 мај), во „Литература.мк“, на улица „Македонија“, беше промовирана збирката раскази „Атакама“ од црногорскиот автор Никола Николиќ.

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Фокус - 22.05.2024

Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, вчеравечер (21 мај), во „Литература.мк“, на улица „Македонија“, беше промовирана збирката раскази „Атакама“ од црногорскиот автор Никола Николиќ.

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Фактор - 23.05.2024

Меѓународниот ден на Шерлок Холмс, што се прославува во светски рамки во чест на роденденот на авторот Артур Конан Дојл (22 мај 1859 – 7 јули 1930), беше одбележан и во Скопје. Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, ...

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Рацин - 23.05.2024

Меѓународниот ден на Шерлок Холмс, што се прославува во светски рамки во чест на роденденот на авторот Артур Конан Дојл (22 мај 1859 – 7 јули 1930), беше одбележан и во Скопје. Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, ...

Шерлок Холмс се врати во Скопје!

Хаштаг - 23.05.2024

Меѓународниот ден на Шерлок Холмс, што се прославува во светски рамки во чест на роденденот на авторот Артур Конан Дојл (22 мај 1859 – 7 јули 1930), беше одбележан и во Скопје. Во рамките на новиот фестивал за литература и општа култура – „Видик“, ...

Промoвирана новата едиција „Шерлок Холмс“ во издание на „Арс Ламина“

MakPress - 23.05.2024

Во рамки на Фестивалот за литература и општа култура „Видик“ синоќа во „Литература.мк“ во Скопје се одржа тематскиот настан „Враќањето на Шерлок Холмс“, преку кој се одбележа Меѓународниот ден на Шерлок Холмс.